Výlet na Baťov kanál sa nezaobišiel bez komplikácií: Decká spustošili aj národnú pamiatku!

Výlet na Baťov kanál sa nezaobíde bez väčších i menších komplikácií. Deťom sa podarí urobiť poriadny rozruch v starom mlyne a sprievodkyňa takmer dostane infarkt.

Ráno vo Vrbovciach by bolo úplne super, keby otcovia s deťmi nezistili, že šialený šofér, ktorý im robil spoločnosť na novozélandskej farme, je stále na chalupe. Aby sa ho konečne zbavili, Jano mu nahovorí, že dnes majú naplánovaný výlet na Baťov kanál. A hoci je to len výhovorka, deti Jana berú za slovo a na plavbu po Baťovom kanáli chcú okamžite vyraziť. V Skalickom prístave nastane problém, všetky lode sú obsadené. Našťastie, Laco spolu s deťmi uprosia zamestnankyňu požičovne, aby im poslednú loď požičala hneď po návrate z predchádzajúcej plavby. Loď prichádza a výprava otcov s deťmi na ňu nasadne. Ako sa však neskôr ukáže, je to úplne iná loď. 

​Napokon sa im predsa len podarí preplaviť sa tam, kam potrebujú. Navštívia množstvo moravských pamiatok. Keď sa výprava dostane k vzácnemu starému mlynu z roku 1870, zostanú v nemom úžase. A to až dovtedy, kým nezistia, že sprievodkyňa je taká neochotná a neprístupná, že im nič nedovolí. Dokonca nemôžu byť svedkami toho, ako sa mlynské kolo točí. Našťastie Laco využije príležitosť a mlyn poza chrbát sprievodkyne spustí. Decká budú v konečne v úžase. Pri odchode sa ešte chcú podpísať do návštevnej knihy, no ani to im prísna žena neumožní. Oni to však len tak nenechajú a napokon sa podpíšu nielen do návštevnej knihy, ale aj do histórie mlyna, keďže národnú pamiatku obrátia hore nohami. Ako to celé dopadne, sa dozviete už dnes večer v seriáli Prázdniny. 

Sledujte Prázdniny dnes o 20:35 na JOJke!