Miško sa stal obeťou únosu: V Prázdninách sa začína obávaná hra Sajgon!

Mladí Barani vyzývajú mladé Trúby na obávanú hru Sajgon, pri ktorej vyhráva ten, ktorému sa podarí rýchlejšie uniesť všetkých členov súperiaceho tímu a uväzniť ich vo vlastnom bunkri. Ako prvý zmizne Miško. Trúby chcú vrátiť úder.

Začína to byť poriadne napäté. Mladí Barani Indián a Maroško pozvali bratislavské dievčatá na návštevu do svojho lesného bunkra. Mária a Lily sú z ich bunkra uchvátené. Aj oni chcú vlastný, no musí byť oveľa lepší než majú Barani. Otcovia sa pokúsia deťom pri stavaní pomôcť, to však rozhodne nedopadne ideálne a decká si tak napokon poradia sami. Vznikne bunker s príznačným názvom Mravenisko. Z celkového výsledku bude nadšený aj Laco.

​Keď ráno Laco zbadá výsledok, je ohúrený. Vzápätí však všetci zistia, že Miško je kdesi fuč. Zostala po ňom len prázdna krhla s čudným odkazom. Laco ihneď pochopí, že ide o hru Sajgon, ktorú si pamätá ešte ako mladý chlapec. Decká teda zasvätí do pravidiel. Je to hra, v ktorej proti sebe hrajú vždy dve nepriateľské skupiny. Vyhráva ten, ktorému sa podarí rýchlejšie uniesť všetkých členov súperiaceho tímu a uväzniť ich vo vlastnom bunkri. Teraz je len na deťoch, či výzvu mladých Baranov prijmú. Zdá sa však, že nebudú mať na výber. 

Sledujte Prázdniny dnes o 20:35 na JOJke!