Laco z Prázdnin skončil v nemocnici! Dohnal ho tam COVID-19 a nedostatok práce!

Kvôli šíreniu vírusu SARS-CoV-2 alias koronavírus prišiel dvakrát o dohodnutú prácu, a tak sa rozhodol, že zúročí svoje skúsenosti sanitára. Nastúpil preto do nemocnice. Herec Tomáš Matonoha pracoval ako pomocná sila v jednej moravskej nemocnici.

Tomáš Matonoha pred 30 rokmi pracoval ako sanitár. "Chcel som nastúpiť do nemocnice, kde som kedysi pracoval, ale tam nie je tak kritický stav v zmysle, že tam chýbajú zamestnanci, alebo sú na hrane. V podstate je to také preklenovacie obdobie, než toto pominie," priznal herec.

Keďže sa za tých 30 rokov sa veľa toho zmenilo, tak Tomáš Matonoha nemohol nastúpiť ako sanitár. Keby ale chcel, musel by mať sanitársky kurz. "Napríklad robím takú krásnu relaxačnú činnosť, že po areáli na rôzne oddelenia rozvážam materiály. A môžem potvrdiť, že najčastejšie jazdím na infekčné, kde je to zhon," prezradil. Herec priznal, že nemusí mať na sebe ochranný odev ako má nemocničný personál. Tomáš Matonoha totiž neprichádza do styku s nakazenými pacientmi, tí sú na špeciálnom oddelené, kde sú prísne pravidlá.

Prácou herec podľa svojich slov zabil niekoľko múch jednou ranou. Po prvé vypočul výzvu, že ľudia môžu chorým pomôcť, po druhé si tiež chcel urobiť vlastný obraz o celej situácii. "Tak som si povedal, že sa aspoň ja sám na vlastné oči pozriem, ako to naozaj je. Pretože sa rám riadim tým, čo sám vidím a počujem. Nie tým, čo mi niekto melie do hlavy," dodal. Aj keď ho táto práca baví, tak by ju za umeleckou činnosť nevymenil, a to z finančných dôvodov.

Zdroj: Facebook/Tomáš Matonoha