Kedy môže prokurátor zasadnúť do vyšetrovačky? Ján Šanta prezradil detaily tejto práce!

Seriál Prokurátorka odštartoval na JOJke minulý týždeň a získal si nejedného televízneho diváka. Ťažký námet sa vám teraz pokúsime lepšie objasniť. Ján Šanta prezradil zaujímavé detaily o práci prokurátora!

Prácou prokurátora síce je dozerať na vyšetrovanie ťažkých prípadov, avšak to, že si sadne do vyšetrovacej miestnosti nie je až také bežné, ako možno vidieť v seriáli. "Stáva sa tak vtedy, ak je vec mimoriadne závažná, náročná, má spoločenskú odozvu," prezradil Ján Šanta, ktorý pri tvorbe seriálu poskytol odborné rady. Prokurátor stojí vyššie ako policajti, je im nadriadený. "Prokurátor sa zúčastňuje úkonov ako napríklad obhliadky miesta činu, kde je niekoľko mŕtvych alebo výsluchov svedkov, obvinených, znalcov, aby mal tú vec pod kontrolou," uviedol ďalej. 

Seriál sa snaží divákovi priblížiť oblasť, ktorá neraz čelí kritite zo strany verejnosti či vysokých štátnych činiteľov. "Základnou myšlienkou je pohľad na prácu prokurátora. Teda na profesiu, ktorá sa doposiaľ v televíznej forme neobjavila. Táto profesia bola svojho času veľmi kritizovaná. Z osobných rozhovorov a skúseností viem, že málokto vie, čo skutočne táto práca obnáša," povedal Ján Šanta, ktorý chce, aby sa viac ľudí o profesii dozvedelo a pomôcť vám môže práve seriál Prokurátorka!

Sledujte Prokurátorku každú stredu o 20:40 na JOJke!