Recept na bohatstvo

Tvoj recept spozná každý!

O čom bude nová jesenná šou?

Recept na bohatstvo je prvá a jedinečná reality šou, ktorá dokáže premeniť obyčajný domáci recept na skutočný produkt. Je prvým televíznym projektom, ktorý divákom neponúka iba obyčajný pohľad na gastronomické pochúťky, ale sprostredkuje im aj reálnu chuť tých najlepších domácich receptov.

Súťažiť sa bude v deviatich kategóriách: polievky, predjedlá, národné špeciality, dezerty (sladké, slané), torty, zabíjačka, medzinárodné špeciality, detský kútik a miesto budú mať aj nezaraditeľné špeciality v kategórii rôzne. Práve jednu z týchto kategórii si súťažiaci vyberie na kastingu a odprezentuje svoj recept odbornej porote. Tá bude zostavená zo štyroch členov: uznávaného šéfkuchára, marketingového špecialistu, experta na vývoj nových výrobkov a hosťujúceho člena - zástupcu siete supermarketov. Títo najrešpektovanejší špecialisti vo svojom odbore budú posudzovať všetky jedlá vo všetkých kategóriách. Bude práve na ich rozhodnutí, ktoré tri recepty posunú do finále každého kola a ktorý z nich sa nakoniec stane víťazom danej kategórie. Projektom budú sprevádzať Adela Banášová a Peter Vágner.

Každého súťažiaceho, ktorý sa dostane až do finále daných kategórií, čaká najťažšia skúška! Jeho úlohou je pod prísnym dohľadom televíznych kamier svoj recept namnožiť a na posúdenie poroty pripraviť až 200 porcií svojho súťažného jedla. Úlohou každého finalistu je, aby sa každá z 200 porcií svojou chuťou, konzistenciou i vzhľadom čo najvernejšie priblížila k originálu ich receptu. Práve kvalita týchto 200 porcií rozhodne, ktorý z troch finalistov na základe rozhodnutia poroty opustí súťaž.

Dvojica najlepších z každej kategórie má presne 24 hodín na to, aby spolu s marketingovými expertmi pripravili tú najlepšiu komunikáciu pre svoj súťažný recept. Ich úlohou je vymyslieť názov produktu, jeho obal a zvoliť podľa nich tú najlepšiu formu "promotion" pre svoj recept. Ich ďalšou skúškou je vyraziť do ulíc a získať priazeň a podporu bežných občanov. Iba jeden z každej kategórie sa dostane do siete supermarketov v Česku a na Slovensku a tak bude bojovať o celkové víťazstvo!

Po odvysielaní finálovej epizódy každej kategórie na obrazovkách TV JOJ a TV Barrandov sa hneď na druhý deň na pultoch supermarketov v špeciálne obrandovaných chladiacich boxoch po celom Česku a Slovensku objaví víťazný produkt. Iba zákazníci týchto supermarketov budú mať exkluzívnu možnosť nie len si jednotlivé produkty kúpiť a ochutnať, ale aj hlasovať o ten najlepší a tak rozhodnúť o celkovom víťazovi šou. Na toho čaká skvelá výhra 50 000,- EUR a možnosť presláviť sa po celom Česku a Slovensku so svojim jedinečným receptom!

Využi preto svoj kulinársky talent, presaď svoj recept pred porotou a všetko ostatné, ak budeš šikovný, zariadime my! Ukáž svoj Recept na bohatstvo!


Harmonogram kastingov Receptu na bohatstvo:

23. - 24. jún - Praha
27. jún - Brno
29. - 30. jún - Bratislava
2. júl - Košice