Nebude to len o matkách: Zoznámte sa s hlavnými postavami seriálu Som mama!

Už o necelé dva týždne, v stredu 5. septembra, štartuje na JOJke nový komediálny seriál Som mama. Táto novinka je voľne inšpirovaná rovnomennou knihou od Kristíny Tormovej. Práve ona si v ňom zahrá aj hlavnú postavu Tiny. Nebude to však len o nej a jej kamoškách, ktoré riešia život pred, počas a po tehotestve, ale aj o mnohých chlapoch, ktorí majú s nimi do činenia. Toto sú hlavné postavy seriálu Som mama: 

Tina Rojková (Kristína Tormová)

Charizmatická a energická tridsiatnička, ktorá si užíva výhody single života vo veľkom meste. Tina miluje svoj život a život miluje ju. Rada skúša nové veci a vo všetkom je dobrá, lebo je multi-talent. Keby si vybrala jednu vec a pri tej ostala, možno už mohla byť bohatá. Ale ona to nerieši, je spokojná vo svojom malom zdedenom bytíku, v ktorom býva s kocúrom, pánom Komenským.

Sníva o princovi na bielom koni. A už ho aj stretla. Minimálne tridsaťkrát. A nechápe, že sa zo svojich skúseností nedokáže poučiť a ďalej nadšene verí, že práve ten konkrétny exot bude ten pravý. Všetko sa však zmení, keď stretne Roba a následne zistí, že je tehotná. Navyše to budú dvojičky. 

Robo Hříbek (Jiří Havelka)

Žije sám, v prenajatom byte. Jeho najdlhší vzťah s horolezkyňou Libuškou, skončil ešte na vysokej škole. Tina ho stretne na oslave narodenín Majka Baumana, kde sa stará o catering. Okamžite medzi nimi preskočí iskra. Tina je príležitostným horolezcom fascinovaná, o jeho identite bankového úradníka sa nič nedozvie. Tina je ihneď do Roba až po uši. A Robo sa veľmi rád nechá zbaliť.

Takéto dobrodružstvo už potreboval. Aj keď Tina sa mu zdá na jeho vkus až príliš šialená. A hlučná. A chaotická. Jej spontánnosť ho desí. On má rád, keď veci idú podľa plánu a strašne nerád improvizuje. A to je presne to, čo budú najbližších deväť mesiacov robiť: improvizovať a dokonca spoločne.

Som mama - Jiri Havelka Kristina Tormova Som mama - Jiri Havelka Kristina Tormova Zdroj: instagram @kristina.tormova

Adam Stankovič (Števo Martinovič)

Mal našliapnuté do vyššieho stredného manažmentu vo veľkej korporácii, ale zo dňa na deň s tým sekol. Dlho cestoval a teraz má bistro. S Tinou zdieľajú vášeň pre dobré jedlo a experimentovanie v kuchyni. A ani jeden nemá šťastie na vzťahy. Adam preto, že vždy chcel Tinu. Ale z Tininej strany tam nie je iskra. A určite by to nefungovalo. Nechce si pokaziť kamarátstvo, až príliš si ho cení. Ale majú spolu dohodu – ak si do štyridsiatky ani jeden nikoho nenájde, tak sa vezmú.

Som mama - Števo Martinovič a Kristína Tormová Som mama - Števo Martinovič a Kristína Tormová Zdroj: joj.sk

Agáta Trnková (Zuzana Kanócz)

Najlepšia kamarátka Tiny. Ona je tá zodpovedná a pragmatická a vždy po ruke, aby dodala výbornú radu, ktorá vyjde navnivoč, pretože si jej kamarátka aj tak robí, čo chce!

Okrem Tiny sa Agáta stará hlavne o svojho manžela Igora Trnku, svoje náročné dobrodružné dieťa a materské centrum. Všetko z toho by boli práce na plný úväzok, no Agáta je presne ten typ, ktorý to dokáže zvládnuť a ešte sa postarať, aby neskolabovala z nového člena rodiny, ktorý sa jej tvorí v bruchu.

Igor Trnka (Ján Dobrík)

Hlavný živiteľ rodiny a otec, ktorý sa rád so svojim dieťaťom zahrá, ale len behom reklám medzi športovými prenosmi a k centru nemá absolutne žiadny vzťah. Rozhodne ho nepovažuje za zdroj príjmu. Každým dňom očakáva veľké povýšenie na team leadera vo fabrike na výrobu áut. Znamenalo by to viacej peňazí, ktoré môže investovať do svojho nádherného športiaka, ktorý je bohužiaľ neuveriteľne nepraktický, ak sa snažíte vychovávať dieťa. Svoju ženu a rodinu ale naozaj miluje.

Som mama - Zuzana Kanócz a Ján Dobrík Som mama - Zuzana Kanócz a Ján Dobrík Zdroj: joj.sk

Viktória „Kvetena“ Rakovská (Daniela Šencová)

Prírodná žena, necháva si hovoriť Kvetena. Pred pár rokmi úplne prepadla bio organickému štýlu života a odvtedy nenakupuje v supermarketoch, používa prírodnú kozmetiku a jazdí po seminároch a rituáloch, ktoré jej majú pomôcť objaviť jej pravé ja. To síce tak úplne nenájde, ale zato sa jej podarí niekde po ceste otehotnieť. Nikomu nechce prezradiť, kto je otcom jej dieťaťa. Bude pracovať v materskom centre u Agáty ako lektorka rôznych kurzov pre matky. Aj keď sa Kvetena snaží byť vyrovnanou ezoterickou bytosťou, do zúrivosti ju privádza jej matka. Nedokážu sa spolu porozprávať bez toho, aby po sebe neštekali. Helena ju tvrdohlavo oslovuje Viktória, aj keď si to Kvetena neželá a vyčíta jej, že sa otrasne oblieka, a nemá poriadnu prácu.

Viktória „Kvetena“ Rakovská - Daniela Šencová Viktória „Kvetena“ Rakovská - Daniela Šencová Zdroj: joj.sk

Darinka Baumanová (Michaela Čobejová)

Dobre udržiavaná žena v domácnosti, ktorá roky žila problémami a úspechmi svojich detí. Táto investícia sa jej vyplatila, pretože obe študujú na dobrých zahraničných školách. Teraz sú deti ďaleko a Darinka nevie, čo so sebou. Bolestne si uvedomuje, že Majko je v rizikovom veku. Už dve jej kamarátky prišli o manželov, pretože chytili druhý dych a našli si mladšie. Ak má Majko chytiť druhý dych a založiť si novú rodinu, tak jedine s ňou. Tehotenstvo vo vyššom veku jej prinesie nielen nové zážitky, ale aj nových kamarátov z materského centra.

Majko Bauman (Ady Hajdu)

Podnikateľ, megaloman, cynik, Robov niečo ako strýko a manžel Darinky, ktorú aj po rokoch miluje. Vedie svoju korporáciu Baumancorp, je typický šéf, ktorý dusí svojich zamestnancov. Voči kamarátom a rodine sa však vie prejaviť aj ľudsky, skoro až empaticky. Hlavne, keď niekde za ich chrbtom vidí ďalšiu príležitosť na dobrý biznis.

Som mama - Michaela Čobejová a Ady Hajdu Som mama - Michaela Čobejová a Ady Hajdu Zdroj: joj.sk

​Ukážka titulnej skladby od kapely Peter Bič Project - Z výšky:

Nový komediálny seriál SOM MAMA štartujeme už v stredu 5.9.2018!