Tina Rojková - Kristína Tormová

Tina Rojková

Tina Rojková

(Kristína Tormová)

Charizmatická a energická tridsiatnička, ktorá si užíva výhody single života vo veľkom meste. Je večne v pohybe, ak práve nevarí v bistre u svojho kamoša Adama, pečie doma na nejakú akciu cupcaky, alebo tú akciu rovno organizuje – v jednej ruke diár, v druhej mobil, do toho si treťou maľuje špirálou oči a to všetko na bicykli - lebo zase raz nestíha.

Rada skúša nové veci a vo všetkom je dobrá, lebo je multi-talent. Keby si vybrala jednu vec a pri tej ostala, možno už mohla byť bohatá. Ale ona to nerieši, je spokojná vo svojom malom zdedenom bytíku, v ktorom býva s kocúrom, pánom Komenským.

Tina miluje svoj život a život miluje ju. Sníva o princovi na bielom koni. A už ho aj stretla. Minimálne tridsaťkrát. Ak sa do jej blízkosti dostane muž, ktorý je nejakým spôsobom čudný, nemožný, alebo mu aspoň chýba jedna oblička a dýcha pečeňou, je takmer isté, že sa doňho Tina bezhlavo a osudovo zamiluje.

Vytriezvenie zvyčajne prichádza od jedného týždňa do troch mesiacov a je kruté a bolestivé. Sprevádza ho dočasná fáza útlmu Tininej hyperaktivity a workoholizmu a časté návštevy jej kamošky Agáty, ktorá si myslí, že Tina je magnet na skrachované existencie. A nechápe, že sa zo svojich skúseností nedokáže poučiť a ďalej nadšene verí, že ďalší exot bude ten pravý.