Idu Rapaičovú trápia zdravotné ťažkosti: Aha, čo jej bráni venovať sa milovaným aktivitám!

Počas dlhej hereckej kariéry si zahrala viacero nezabudnuteľných rolí. Dnes ju môžete sledovať v seriáli Šťastná rybka v úlohe mamy Ľuboša Kostelného. Keď má voľný čas, neobsedí. Zdravotné problémy jej to však často neumožňujú!

Ida Rapaičová miluje čítanie a záľubu našla tiež v ručných prácach. Pravdou je, že na tieto činnosti musí mať skvelý zrak. V Ranných novinách TV JOJ priznala, že kvôli zdravotným problémom so zrakom to už nie je, čo bývalo. "Doktor mi zakázal, že už nesmiem pri dennom svetle pracovať, že už by som mala len pri dennom. Snažím sa to plniť, ale je to ťažké, lebo stále ma svrbia ruky, ja som človek činorodý," priznala, že vo veku 78 rokov ju len výnimočne uvidíte sedieť pri televízií ako iných dôchodcov. Všetko sa naučila vďaka svojej mamičke, ktorá ju učila háčkovať, vyšívať aj štrikovať. "Mamička mi vždy hovorievala, že mám byť aj do koča, aj do voza," zdôverila sa herečka v Ranných novinách. 

V seriáli Šťastná rybka, ktorý aktuálne beží na obrazovkách televízie JOJ, ju môžete vidieť v úlohe Magdy, dôchodkyne, ktorá trpí Alzheimerom, no výnimočne si na niečo spomenie. Jej syn má zaručený efekt, ako ju rozpamätať - zaspieva jej obľúbenú pieseň vždy, keď za ňou zavíta do domova dôchodcov! 

Sledujte seriál Šťastná rybka každý utorok o 20:35 na JOJke a už teraz v predstihu na JOJ play