Názlerová Renáta v ateliéri Ochrancovia

Radikálny krok v živote Názlerovej: Za pár mesiacov zhodila desiatky kíl!

Ako sa jej to podarilo?

Jedna z najznámejších tvárí Súdnej siene – televízna prokurátorka a spisovateľka Renáta Názlerová bojuje už celé roky s kilami navyše, no najnovšie sa rozhodla pritvrdiť. Za všetko mohla nepríjemná udalosť v rodine. Jeden z jej členov sa stal účastníkom vážnej dopravnej nehody a zostal odkázaný na pomoc iných. Keď som si uvedomila, že keby sa to stalo mne a museli by sa o mňa takto starať, zdvíhať ma, manipulovať so mnou, umývať ma a tak ďalej, tak som si uvedomila aj to, že by to bolo pre nich nesmierne náročné, možno až nezvládnuteľné. Preto, ako už mnohokrát predtým, som si povedala, že je čas dať mojim pokusom o chudnutie novú šancu,“ vysvetľuje sympatická prokurátorka, ktorá sa okamžite vrhla do ďalšieho „vzťahu“ s chudnutím. S pomocou dietológa sa jej to napokon podarilo a odvtedy schudla už skvelých 22 kíl.

Súdna sieň - Renáta Názlerová schudla 22 kíl Súdna sieň - Renáta Názlerová schudla 22 kíl Zdroj: Facebook/ Renáta Názlerová

​​Za radikálnym rozhodnutím sa však skrývajú aj nevyhnutné zmeny Renátinho jedálnička a pravidelné návštevy lekára. Uvediem len príklad. Káva bez cukru, žiadne sladené nápoje, žiadny alkohol, žiadny chlieb a pečivo, žiadne ovocie, zato veľa preveľa zeleniny a ako vášnivý mäsožravec som vyjednala s lekárom aspoň občas nejaké mäsové pochúťky,“ smeje sa Názlerová. Jojkárska prokurátorka je s chudnutím nadmieru spokojná a úprimne prekvapená. Spokojný je navyše aj lekár, ktorý sa o ňu pravidelne stará. „Kontroluje moje výsledky a vždy sa ma pýta, čo ma čaká, aké obdobie mám pred sebou, aby ma vedel správne "nastaviť". A vždy odo mňa počúva odpovede - teraz budem školiť v horách, celé dne budem na nohách, teraz nakrúcam, budem celé dni na nohách, teraz dokončujem knihu, nebudem poriadne spávať, teraz cestujem do zahraničia, budem mať obmedzený prístup k potravinám... a tak sa mi spýtal: "Pani Názlerová, kedy budete mať nejaké normálne dva týždne?" A moja odpoveď bola - "veď toto sú moje normálne, bežné dvojtýždňovky". A vtedy som si znovu uvedomila, že je to pre mňa zázrak, že človek ako ja, s prácou, ktorú mám, chudne. A nie som ani hladná, ani to nebolí, len musím mať na pamäti určité pravidlá a nezabúdať na nastavený režim,“ pokračuje Názlerová.

​Výhodou spomínanej špeciálnej diéty je aj to, že napriek tomu, že Renáta zatiaľ vôbec nemôže cvičiť, výsledky sú viditeľné už teraz. „Ešte nejaké kilečko musí ísť dole a potom sa vrátim k svojmu obľúbenému športu, lebo ja mám pohyb, hoc na to nevyzerám, naozaj rada,“ teší sa Renáta už teraz na návrat do štandardného režimu. Pozitívne zmeny na jej postave si všimlo aj množstvo priateľov a fanúšikov, čo televíznu prokurátorku ešte viac motivuje. Samozrejme, reakcie na sociálnych sieťach nie sú vždy len pozitívne a mnoho ľudí súdi ostatných len na základe vzhľadu. Nie všetci totiž vedia pochopiť to, že za problémami ľudí s nadváhou väčšinou nie je prejedanie sa. „Pre mňa je chudnutie otázka zdravia a je mi srdečne jedno, či sa niekomu páčim alebo nie, lebo tým, ktorým sa páčiť chcem, sa páčim. Ale čo ma teší, že mi prichádza mnoho reakcií od síce neznámych žien, ale úprimných, ktoré v tom vidia inšpiráciu a majú znovu chuť skúsiť urobiť niečo pre svoje zdravie,“ dodáva Názlerová. Spokojná a šťastná tvár Súdnej siene zároveň praje všetkým divákom krásne leto bez predsudkov.

Sledujte nové prípady v relácii Súdna sieň aj dnes o 17:50 na JOJke!