Skvelá správa! Súdna sieň sa vracia na obraz: Nové prípady a ešte viac napätia!

Na čo sa môžete tešiť?

Súdna sieň bola vždy neodmysliteľnou súčasťou našej-vašej televízie. Ak aj vy patríte medzi jej fanúšikov, máme pre vás skvelú správu. Obľúbený cyklus sa teraz opäť vracia s premiérovými časťami, ktoré uvidíte už od pondelka. Je to práve Súdna sieň, ktorú si diváci obľúbili nielen pre zaujímavé prípady, ale aj preto, že sa z nej môžu mnohé naučiť. Zámerom dramaturgie formátu je totiž osveta v oblasti občianskych práv, dedičských sporov, v oblasti rozvodového konania, zverovania starostlivosti o maloletých, osveta v pracovno-právnych či majetkových sporoch, poučenie v rámci trestno-právnych činov a mnoho ďalších.

Nové epizódy Súdnej siene čerpajú svoje príbehy opäť z aktuálnych súdnych procesov, v ktorých sa objavujú prípady, aké sme v minulosti nepoznali alebo poznali veľmi málo. Je to napríklad celá oblasť prevýchovy mladistvých v reedukačných centrách, dedenie dlhov po nebohom partnerovi, námietky voči závetom, dedenie majetku v zahraničí, prehodnocovanie striedavej starostlivosti rozvedených partnerov a podobne. 

V Súdnej sieni však neuvidíte žiadne trestné činy. Ako hovorí dramaturg relácie Marek Ružička, násilia a zla je dosť všade okolo nás. Namiesto toho sa radšej rozhodli tvorcovia sústrediť na prípady, v ktorých sa mnohí z nás nájdu. "Preto sme sa rozhodli  zapojiť do novej súdnej siene aj odborníkov ako skutočných právnikov, policajtov, vyšetrovateľov, psychológov, psychiatrov, aby sme divákom poradili, vystríhali ich. Dúfame, že diváci túto našu snahu ocenia a zoberú si len to pozitívne z novej Súdnej siene," vysvetlil Ružička. 

Nenechajte si ujsť Súdnu sieň od pondelka do piatka o 17:50 na JOJke!