Erika Barkolová prezradila zaručený recept na chudnutie: Robte TOTO a konečne zhodíte!

Moderátorka Erika Barkolová sa pýši vypracovaným a štíhlym telom. Za to vďačí šou Reštart, do ktorej sa pred rokom prihlásila. Postavičku ako modelka totiž nemala vždy. Blondínka však dokázala, že všetko sa dá, len treba naozaj chcieť.

Naozaj sa to dá! Moderátorka Erika Barkolová sa v súčasnosti pýši chrumkavou sexi postavičkou. Lenže, ešte takto pred rokom to bolo celé inak. Napriek tomu, že ani zďaleka sme v jej prípade nemohli hovoriť o obezite či nadváhe, s niekoľkými kilami navyše sa necítila dobre. Obzvlášť preto, že to ako vyzerá, ju živí. Hoci sa kedysi venovala fitnessu, hektický život, nepravidelná strava a nedostatok pohybu spôsobili, že sa jej váha dostala na úroveň 70,6 kíl. Erika sa teda pustila do chudnutia a v priebehu niekoľkých mesiacov získala vysnívanú postavu, ktoré by jej mohli závidieť aj o polovicu mladšie ženy. „Musím sa priznať, že neuznávam žiadne diéty. Jediné, čo občas urobím, je, že v deň splnu jem iba zeleninu, ovocie a pijem vodu. Ale to naozaj iba občas. Milujem jesť a nenávidím byť hladná. Dokonca si to ani nemôžem dovoliť, keďže mám poruchu glukózovej tolerancie,“ priznala Erika.

​Cvičenie je pri procese chudnutia mimoriadne dôležité, no nefunguje to tak, že si poriadne zacvičíte a doma zjete pol vola. Barkolová o tom vie svoje. „Na stravu si musím dávať pozor asi najviac. Aj keby som cvičila trikrát do dňa a jedla úplne všetko a vo veľkých množstvách, neschudnem, poznám sa. Snažím sa jesť menej a často, viac zeleniny, ovocia a menej sacharidov. Tie však nevynechávam, iba si dám menej. Nezabúdam však pravidelne zhrešiť - pizza, rezeň, klobása, vínko,“ prezradila potmehúdsky. Jedným dychom dodala, že základom sú pre ňu raňajky a nevynechá ich za žiadnych okolností. „Pre mňa sú základom dňa, hoci keď napríklad vysielam Ranné noviny, nie som hneď o 4. či 5. ráno hladná. Naraňajkujem sa však okolo 8. - 9. vždy. Neviem si predstaviť neraňajkovať,“ zhodnotila. Ak patríte do kategórie ľudí, ktorých v priebehu dňa chytajú záchvaty vlčieho hladu a zjete, čo vám príde pod ruku, Erika má tip aj pre vás. „Najideálnejším krokom je vyhnúť sa takejto situácii. Preto si vždy večer doma pripravím raňajky a často aj obed. V kabelke mám jablko. A keď ma chytí hlad, snažím sa ho uhasiť s rozumom,“ dodala.

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora