Alexandra Hinková

Alexandra Pavlovič Hinková

Čím si chcela byť, keď si bola malá?
Pravdu povediac, nepamätám si, čím so chcel byť ako škôlkárka, ale veľmi presne viem určiť, kedy som sa rozhodla, že chcem pracovať v médiách. Presnejšie, chcela som pracovať v rádiu. Mala som desať rokov a na Slovensku začalo vysielať Fun rádio - vtedy ešte s prevažne francúzskym vysielaním, ale mne sa to tak zapáčilo, že vtedy som sa rozhodla, že budem študovať žurnalistiku a bude zo mňa novinárka. Stalo sa :-)

Prečo si sa dala na kariéru v televízii?
Kariéra v televízii ku mne prišla akoby náhodou. Vlastne dodnes som vďačná Lucii Barmošovej, mojej spolužiačke z vysokej školy, že ma doslova prinútila, aby som prišla no Kolibu, kde vtedy rozbiehali novú spravodajskú reláciu Krimi a hľadali redaktorov. už som mala za sebou roky praxe v denníku i mesačníku a toto ku mne prišlo z čista-jasna. Pradoxne, Roland Kubina, šéf spravodajstva po rozhovore so mnou rozhodol, že ja nebudem robiť krimi, ale Črepiny s hviezdičkou a do roka vznikli Promi noviny, kam som akosi plynule prešla.

Pri ktorej celebrite si mala trému?
Trému nemávam. Skôr rešpekt, úctu. Väčšinu slovenských celebrít, hercov či spevákov poznám dlhé roky, ešte z predchádzajúcich zamestnaní, no pri tých zahraničných je to o niečom inom. To sú hviezdy, ktoré pozná celý svet. Nikdy nezabudnem na stretnutie so Sirom Benom Kingsleym, či s producentom Jerrym Bruckheimerom. Pri nich som mala možno aj trému, no obaja sú to veľmi príjemní a milí páni.

S kým zo svetových celebrít by si chcela robiť rozhovor a prečo?
S Jamesom Cameronom. So Stevenom Spielbergom. S Angelinou Jolie. S Paulom McCartneym. Vlastne so všetkými veľkými hviezdami, pretože oni sú naozaj veľkí a je to česť.

Obľúbený spôsob relaxu?
Spánok.