Poriadna zbojnícka dobrota: Plnený Orol tatranský podľa Slotovčíka zachutí každému!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

UHorčík - Zbojnícke recepty - Plnený orol tatranský Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
hus
cibuľa
slanina
mlieko
cesnak
mletá červená paprika, ligurček, chilli, soľ, rasca, mleté čierne korenie, majoránka
kuracie pečienky
čerstvé bedle
rožky
2 vajcia

UHorčík - Zbojnícke recepty - Plnený orol tatranský Zdroj: TV JOJ

Postup:
Na panvici rozpálime slaninu, chilli a pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme cesnak. Keď sa všetko podusí, pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a nadrobno nakrájané kuracie pečienky. Počkáme, kým sa pečienka zatiahne a medzitým si pokrájame čerstvé bedle. Tie následne pridáme do panvice a dusíme. V miske si premiešame pokrájané rožky s mliekom a celými vajíčkami. Pridáme ešte soľ, majoránku a ligurček. Na záver plnku z panvice premiešame s rožkovou zmesou. Hus poriadne nasolíme, posypeme rascou a plníme pripravenou hmotou. Položíme na plech, mierne podlejeme vodou a pečieme. Po hodine hud otočíme, skontrolujeme a pečieme ďalej. Zbojnícku dobrú chuť!