Ultimátum prekvapilo aj samotných hercov: TOTO Ján Koleník ešte na nakrúcaní nezažil!

Rukojemnícka dráma Ultimátum sa na obrazovky JOJky dostane už v marci a bude to miniséria, akú ste ešte nevideli. Nadupaná novinka je totiž výnimočná vo viacerých smeroch. Dokazuje to aj fakt, že prepracovanosť tohto projektu prekvapila aj samotných hercov.

Herec Ján Koleník bude v rukojemníckej dráme Ultimátum stvárňovať policajného vyjadnávača Dana Andrika, ktorý so svojou partnerkou Lenkou čaká dieťa. Riadením osudu sa však ocitne vo veľmi dramatickej a napínavej situácii, akú by rozhodne nechcel zažiť nikto. Nakrúcanie tejto novinky sa začalo ešte v roku 2020 v predpandemickom období, keď sme netušili, ako koronavírus ovplyvní život na Slovensku. Zasiahol pritom aj do samotnej výroby seriálu. „Téma je aktuálna stále. Reflektuje to informačné vojny a podobne, to som rád, že táto téma v tom seriáli je zastúpená. A čo sa týka nakrúcania...my sme to točili presne v deň, keď nastal prvý tvrdý lockdown na Slovensku. Presne si pamätám na tom pľaci, že sme si hovorili: To k nám nepríde a nás sa to nedotkne. A vidíte, zastavilo sa to. Myslím, že my sme boli prvý seriál, ktorý sa zastavil vtedy,“ zaspomínal si Koleník.

​Nakrúcanie Ultimáta trvalo takmer dva roky a to nielen priamo pre pandémiu. Dôvodom bolo aj to, že miniséria má veľmi veľa exteriérových obrazov a tie sa odohrávajú v prechodnom sychravom období. Keď sa teda pandemická situácia v lete uvoľnila, nakrúcať sa nemohlo. Muselo sa čakať, kým príde jeseň a príroda bude mať tú správnu atmosféru. Vzhľadom na náročnosť témy tohto projektu nebolo pre hercov ľahké vracať sa po niekoľkomesačnej pauze naspäť do role. „Tento scenár je jedna koncentrovaná situácia. Ešte som ani nenakrúcal taký seriál, ktorý má tak veľmi intenzívne skoncetrovaný dramatický čas. Pôvodne sa toto celé malo odohrať iba za osem hodín. Ale potom sa zasahovalo do scenárov, tak sa ten čas natiahol. Ale je to naozaj projekt, ktorý je veľmi koncentrovaný v jednote času,“ doplnil herec.

​O čom bude seriál Ultimátum?
Policajný vyjednávač Dano Andrik sa ocitá uprostred rukojemníckej drámy na oddelení kardiochirurgie, kde sa okrem ministra obrany nachádza aj Danova tehotná priateľka Lena. Aby ju Dano spolu s pacientmi a personálom dostal na slobodu, musí čeliť požiadavkám nevyspytateľného únoscu Korňana na jednej strane a tlakom najvyšších politických špičiek na druhej. Čas beží a Dano sa musí rozhodovať rýchlo: či postupovať podľa príkazov z najvyšších miest, alebo - paradoxne - pomôcť únoscovi očistiť jeho meno. Prežiť nasledujúce hodiny, nebude pre nikoho zo zúčastnených jednoduché.