Nakrúcanie Ultimáta dva roky komplikovala pandémia: Aha, s čím sa tvorcovia trápili!

Už 26. marca štartuje na obrazovkách JOJky rukojemnícka dráma Ultimátum. Unikátna osemdielna miniséria sa nakrúcala takmer dva roky a po celý čas tvorcom komplikovala prácu pandémia. Od začiatku až do konca sa totiž borili s mnohými problémami.

Nakrúcanie minisérie Ultimátum sa začalo vo februári 2020. Kým väčšina Slovenska hrozbu blížiacej sa pandémie vtedy ešte vôbec nevnímala, tvorcovia, štáb i herci ju pocítili už v začiatkoch výroby. V tom čase sa o koronavíruse len hovorilo a hoci v zahraničí už pribúdali počty nakazených, u nás sme mali nariadenú karanténu len pre ľudí, ktorí sa vracali z Ázie. Nuž, a takí boli aj v tíme Ultimáta. My sme mali to šťastie, že jeden člen štábu prišiel z Ázie. Prišiel nám na pľac a my sme ho poslali domov. On sa strašne divil...Potom sme mali v úvodzovkách druhé šťastie, že bol na Slovensku nultý pacient. Samozrejme, že bol na jednej z našich lokácií. Bol to človek, ktorý pracoval na štrkovisku, kde sme nakrúcali. Takže, my sme to veľmi skoro pocítili a už sme vedeli, že sa to bude len nabaľovať. Keď prišla celoštátna karanténa, už sme s ňou rátali,“ povedala pre joj.sk producentka Jana Kluková.

Pandémia koronavírusu však pre tvorcov neznamenala len strach o zdravie štábu či hercov. Mala iné ďalekosiahle následky. „Pandémia mala pri nakrúcaní rôzne podoby. Pandémia nebola len to, že, keď nám niekto vypadol z harmonogramu natáčania, že nám padlo všetko a museli sme ísť znova. Pandémia znamená, napríklad, aj to, že sme museli prestať natáčať v nejakom ročnom období a keď sme sa mohli vrátiť a dotočiť to, tak bolo iné ročné obdobie,“ podotkla producentka.

​Prerušovanie výroby kvôli karanténam či lockdownom komplikovalo nakrúcanie aj z hľadiska zabezpečenia lokácií. Pandémia bola aj o tom, že sme roztočili chatu ako exteriér, ktorú sme nestihli dotočiť. A kým sme sa o štvrť roka neskôr vrátili, medzitým povedal majiteľ, že on ju chce predať. Tá chata bude prestavaná a už nebudeme môcť na nej dotočiť. Takže, my sme platili za to, aby ju nepredal,“ vysvetlila Kluková. Jedným dychom však dodala, že sa napriek veľkým problémom nikdy nevzdávali a tešili sa na výsledok. A ten bude naozaj stáť za to!

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum už 26. marca na JOJke!

Tagy: ultimátum