Ján Koleník ako policajný vyjednávač Dano Andrik: TOTO s ním má spoločné mnoho ľudí!

Rukojemnícka dráma Ultimátum odštartuje na našich obrazovkách už 26. marca. V nadupanej novinke sa môžete tešiť na napätie, výnimočné herecké výkony i na kvalitné spracovanie. Jednu z hlavných postáv stvárňuje Ján Koleník, ktorý prezradil o svojej úlohe niekoľko zaujímavostí.

Dano Andrik sa ako policajný vyjednávač každý deň ocitá vo vždy inej a rovnako nebezpečnej situácii. Pri záchrane životov neváha urobiť čokoľvek, často aj na hranici svojich právomocí. Žije pre svoju prácu a vo väčšine ju aj uprednostňuje pred svojím súkromím. Bežný a pokojný život je pre neho teda jedna veľká neznáma.

​Keď sa zrazu medzi rukojemníkmi ocitne jeho tehotná žena, ocitá sa uprostred najťažšieho a najosobnejšieho prípadu. „Je to policajný vyjednávač, ktorý sa ocitá v kríze. Svojho života, aj zamestnania, aj vzťahu. Tá hraničná situácia, do ktorej sa on zamotá a dostane ako policajný vyjednávač, mu pomôže si vyriešiť aj vzťah, aj život. Posunie ho to na nejakú cestu. Je to človek, ktorý zlyháva v práci, konfrontuje sa s nadriadenými. Práve táto jedna situácia, do ktorej sa dostane, mu obráti život naruby. Je to veľmi herecky vďačné,“ povedal Ján Koleník.

O čom bude seriál Ultimátum?
Policajný vyjednávač Dano Andrik sa ocitá uprostred rukojemníckej drámy na oddelení kardiochirurgie, kde sa okrem ministra obrany nachádza aj Danova tehotná priateľka Lena. Aby ju Dano spolu s pacientmi a personálom dostal na slobodu, musí čeliť požiadavkám nevyspytateľného únoscu Korňana na jednej strane a tlakom najvyšších politických špičiek na druhej. Čas beží a Dano sa musí rozhodovať rýchlo: či postupovať podľa príkazov z najvyšších miest, alebo - paradoxne - pomôcť únoscovi očistiť jeho meno. Prežiť nasledujúce hodiny, nebude pre nikoho zo zúčastnených jednoduché.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum už v sobotu 26. marca na JOJke!