Ako sa nakrúcal dramatický výbuch v Ultimáte? Máme pre vás pikošky zo zákulisia!

Rukojemnícka dráma Ultimátum poteší najmä milovníkov kvalitnej tvorby, pretože tvorcovia si pri nakrúcaní dali záležať na každom detaile. Úplne bežnou súčasťou každej epizódy sú náročné scény, za aké by sa nemuseli hanbiť ani zahraničné streamovacie platformy. Nuž, a taká scéna bola aj v prvej časti!

V prvom dieli rukojemníckej drámy Ultimátum sme mohli vidieť výbuch, ktorý vyzeral naozaj dramaticky a ako vystrihnutý zo svetových akčných filmov. Jeho nakrúcanie bolo pochopiteľne dosť náročné a to hneď pre niekoľko dôvodov. „Nebolo to úplne jednoduché. Zaujímavé bolo, že sme to museli konzultovať, pretože to bolo v Dunajskom ramene, ktoré je chránenou prírodnou oblasťou. Konzultovali sme to s rybármi, ekológmi, ktorí nemali nič proti nášmu výbuchu, ale šéf nejakého rybárskeho spolku nám to nedovolil. Keďže sme chceli dodržiavať pravidlá, tak sme špekulovali, ako ten výbuch spraviť – jednak legálne a jednak ekologicky,“ povedal režisér Michal Kollár.

Keďže sa pri realizácii výbuchu nemohla použiť výbušnina, tvorcovia museli vymyslieť iný spôsob. A podarilo sa! Samozrejme, stálo to veľa námahy. „Urobili sme to ako vzduchový výbuch. Takže, sa nepoužila výbušnina, ale použil sa vzduch. V praxi to znamená, že ak si predstavíte lešenie na dvojposchodovom dome, tak asi tak to vyzeralo pod vodou. Posúvali to štyria potápači do záberu. Bolo to napumpované vzduchom, aby ten výbuch mohol vzniknúť,“ vysvetlil Kollár.

Ultimatum - vybuch Zdroj: TV JOJ

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum