Odkiaľ tvorcovia Ultimáta zohnali vyjednávačský kamión? TOTO vás naozaj prekvapí!

V rukojemníckej dráme Ultimátum ste mohli vidieť aj vyjednávačský kamión, z ktorého policajní vyjednávači a major Zemánek riadili konverzáciu Dana Andrika s únoscom Korňanom. Ako sa ho podarilo tvorcom zohnať?

Režisér rukojemníckej drámy Ultimátum, Michal Kollár, si pri svojej tvorbe potrpí na každom detaile, pretože chce, aby všetko vyzeralo naozaj autenticky. Keď bolo jasné, že na nakrúcanie budú potrebovať vyjednávačský kamión, robil všetko pre to, aby zohnal reálny voz. To však nebolo také jednoduché. Ten vyjednávačský modul existuje v hasičskom prevedení a bol pôvodne aj dojednaný s Ministerstvom vnútra. Ale nebolo nám to dovolené, nakoľko boli voľby a bohužiaľ, žijeme v spolitizovanej krajine. Netýkalo sa to nášho projektu, ani jeho obsahu, ale administratívne to bolo nemožné,“ vysvetlil Kollár.

Tvorcovia sa však vynašli a vymysleli spôsob, ako vyjednávačský modul vyrobiť. „Takže sme si museli tento modul dotiahnuť z Čiech a sami vyrobiť. Ten kamión, ktorý tam vidieť, nie je hasičský, ale reklamný kamión, ktorý sme museli za zaujímavých nákladov oblepiť, aby predstavoval vyjednávačský modul,“ prezradil režisér zákulisnú pikošku.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum