Peter Kočiš ako premiér z Ultimáta: Vie si predstaviť, že by sa vrhol do politiky?

Dlhé roky si ľudia medzi sebou hovoria, že politika je panské huncútstvo. Tak trochu to potvrdzuje aj rukojemnícka dráma Ultimátum, v ktorej politickí predstavitelia nekonajú práve nejférovejšie. Čo si o tom myslí predstaviteľ premiéra Kysuckého? A vie si vôbec, predstaviť, že by jedného dňa vstúpil do politiky?

V rukojemníckej dráme Ultimátum si účinkuje aj herec Peter Kočiš, ktorý stvárňuje premiéra Slovenskej republiky. Ten používa metódy, ktoré nie sú práve tie najférovejšie a najčestnejšie. Ako hlava stredoeurópskej krajiny totiž veľmi dobre vie, ako veľmi sa musí politik obracať, aby si svoju pozíciu upevnil. Preto sa rád drží v úzadí, nepopulárne rozhodnutia necháva na svojich podriadených a pre istotu hrá na všetky strany. Hoci je v tejto úlohe Peter Kočiš naozaj skvelý, zahrať si ju vo svojom skutočnom živote príliš netúži. „Neviem si predstaviť, že by som bol politikom, akí sa objavovali za posledné obdobie v Slovenskej republike. Tak by som to asi povedal,“ odpovedal na otázku, či si vie predstaviť, že by sa stal politikom.

Zároveň však pripustil, že možno politiku vnímame skreslene, keďže nevidíme do jej zákulisia. „Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, pretože nikdy som v tom prostredí nebol. Vnímam to, samozrejme, len zvonku a mnohé veci, či už z minulosti alebo zo súčasnosti, sa mi nepáčia. Ale naozaj nevidím do toho, ako to celé funguje. A neviem, či je to oblasť, ktorá by ma lákala. Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy...čím ale nechcem povedať, že sa chystám na politickú dráhu. Nie,“ dodal so smiechom.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum