Pikošky z nakrúcania výbuchu auta v Ultimáte: V pozore bola aj nemocnica na Kramároch!

Pri nakrúcaní rukojemníckej drámy Ultimátum si dali tvorcovia záležať na každom detaile. Úplne bežnou súčasťou každej epizódy sú náročné scény, za aké by sa nemuseli hanbiť ani zahraničné streamovacie platformy. Nuž, a taká scéna bola aj súčasťou šiestej časti.

V šiestej časti sme mohli vidieť výbuch auta, ktorý vyzeral naozaj dramaticky a ako vystrihnutý zo svetových akčných filmov. Jeho nakrúcanie bolo pochopiteľne poriadne náročné a to hneď z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj fakt, že ak chcú akékoľvek štáby pri nakrúcaní realizovať požiar či výbuch, musia o tom vopred upovedomiť záchranné zložky. Bez ich súhlasu a informovania sa takéto akcie realizovať skrátka nemôžu.

Pri nakrúcaní výbuchu auta v Ultimáte bola dokonca v pozore aj nemocnica na bratislavských Kramároch! „Keď sa robí takáto záležitosť, tak samozrejme sa musia informovať nielen všetci susedia, ale aj hasiči, nemocnica – lebo JOJka je v blízkosti Kramárov. Takže, všetky tieto zložky musia byť upovedomené, že sa takáto akcia v hodinách od do môže udiať,“ vysvetlil režisér Michal Kollár. Keď sme tento výbuch realizovali, tak aj napriek takýmto bezpečnostným opatreniam boli nejaké telefonáty, že čo sa to deje,“ dodal s úsmevom.

Sledujte finále rukojemníckej drámy Ultimátum v dvoch častiach za sebou už v sobotu 7. mája o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum