Zavesí MMA definitívne na klinec? Majster bojových umení Attila Végh v tom má jasno!

V rukojemníckej dráme Ultimátum si zahral aj majster bojových umení Attila Végh, ktorý stvárňoval bývalého príslušníka cudzineckej légie. Nakrúcanie sa mu nesmierne páčilo, no vie si predstaviť, že by šport definitívne zavesil na klinec a vybral sa na hereckú dráhu?

Attila Végh sa dlhé roky venuje bojovým umeniam a MMA je doslova jeho život. V minisérii Ultimátum si však vyskúšal aj herecký chlebík, ktorý mu nesmierne zachutil. Obe profesie sú síce poriadne náročné, ale dosť rozdielne. Na mieste je tak otázka, čo je podľa neho ťažšie. Bojovať v ringu, v ktorom sa môže škaredo zraniť, alebo učiť sa stovky textov? „Herectvo a šport sú dve veľmi špecifické veci. To sa nedá porovnať. Pri športe sa človek naozaj môže tak zraniť, že úplne zle a aj najhoršie sa môže stať. V herectve môže človek využiť veci, ktoré v športe nemôže. Plus tam nie je nebezpečenstvo. Ale tu človek musí byť sústredenejší,“ vysvetlil Attila.

Pri nakrúcaní rukojemníckej drámy Ultimátum bol tvorcom veľmi vďačný za to, že sa nemusel učiť žiadne texty. Rolu zabijaka Blondiaka si preto maximálne užil, no zároveň priznáva, že ak by sa mal učiť dialógy, asi by sa mu už herectvo tak veľmi nepáčilo. Ja som chodil aj hodinu pre nakrúcaním, aby som vnímal a zistil, ako to funguje. Ja som videl tých hercov meter odo mňa a zahrali tie role brutálne. A tie päťminútové konverzácie, čo mali, to by som nedal, poviem narovinu. Je to veľmi náročné,“ zhodnotil.

Tagy: ultimátum