Rado otvorene o svojej chorobe: Človek sa pri nej rozpadáva zaživa!

Hoci jeho život doslova visí na vlásku, je nabitý optimizmom a nevzdáva sa.

Radov takmer neuveriteľný životný príbeh chytil za srdce všetkých divákov najsledovanejšej slovenskej relácie V siedmom nebi. Pred rokom robil na diskotéke SBSkára a ľudí tak chránil pred opilcami. Dnes je pre neho každý deň bojom o život. Z tela sa mu totiž stráca kolagén, ktorý je jednou zo základných zložiek svalstva, pokožky a vnútorných orgánov. „Je to choroba, kde sa človek rozpadáva zaživa. Odchádzajú mu svaly, kosti, kĺby, zuby odumierajú, pokožka praská, šľachy sa zapaľujú, orgány odchádzajú a všetko sa rapídne zhoršuje zo dňa na deň. Je to neľahký boj, ale bojujeme spolu ako rodina,“ hovorí Rado hrdinsky.

Kým niekto by sa pri jeho osude už dávno opustil, dvojmetrový mladík srší optimizmom a rozdáva úsmevy na všetky strany. „Vždy som mal krédo, že vždy s úsmevom. Tá choroba ma nepoloží. Budem dávať energiu svojim rodičom, ktorí ju potrebujú, keď už sa 24 hodín o mňa musia starať. Keď ukážem slabosť, bude to aj pre nich horšie. Slabosť netreba ukazovať. Možno budem aj vzorom pre iných chorých, aby bojovali a nevzdávali sa. Nikto nevie, kedy odíde z tohto sveta. Treba žiť tak, akoby bol ten deň posledný,“ dodal.

Radovým snom bolo vidieť speváka Daniela Landu naživo. Štáb relácie V siedmom nebi mu to splnil. Ich dojemné stretnutie si môžete pozrieť na tomto linku.