Dojímavý príbeh o láske ako z filmu: Spoznali sa cez internet a teraz plánujú dieťa!

Osud Aleny a Janka vás chytí za srdce.

V siedmom nebi sme sa už niekoľko krát stali svedkami silnej lásky, ktorá všetko prekoná. Príbeh ako z červenej knižnice sme videli aj vo včerajšej epizóde, keď sa zaľúbenci Alena a Janko po dlhotrvajúcej známosti zosobášili priamo v štúdiu. Spôsob, akým sa zoznámili a neskôr dali dokopy, dojme asi každého. „Brat mi kúpil na Vianoce ten najmenší notebook, aby som si cvičila prsty, keďže nimi nemôžem hýbať. Ja som vtedy netušila, že sú nejaké sociálne siete. Všade ma poprihlasoval, všetko mi vysvetlil a bolo. Potom mi napísal Janko, ale nejako som si to nevšímala. Ale potom som videla jeho fotku a upútali ma jeho oči. Mal ich smutné a chcela som ho rozveseliť. Začali sme si písať a neskôr som mu aj dala číslo. Sľúbil mi, že ma o týždeň príde pozrieť,“ zaspomínala si Alena na začiatky vzťahu s Jankom.

Ich spoločný život sa začal po pár mesiacoch, keď sa k nemu presťahovala z ústavu. „Mňa na ňom upútala jeho pozornosť a to, že mi chce pomôcť. Tým, že som žila v ústave, že som hendikepovaná, tak ja som si nepredstavovala, že budem mať vzťah. Videla som problém iba v intímnej veci, ale ani som neuvažovala nad tým, že vzťah. Takže som ani nejakú zamilovanosť neriešila. Ale tým, aký bol láskavý, som sa do neho zamilovala,“ precitla tmavovláska.

Láska Aleny a Janka prekonala nielen zdravotné problémy, ale aj nepríjemné záležitosti, ktoré súvisia s jej hendikepom, napríklad inkontinencia či ťažkosti s intímnym životom. Je preto vôbec možné, aby jedného dňa mali aj spoločné deti? „Deti môžem mať, ale to by bola veľká záťaž. Aj citová. Tým, že tie ruky neohnem, nemôžem si ho ani chytiť. Dopredu to neviem povedať, ale asi by mi to bolo ľúto. Ale ja som natoľko silná, že by som si to usporiadala v tej hlave. My najprv veríme v to, že sa postavím a potom bude aj to,“  povedala Alena, ktorú Janko vzápätí doplnil. „A nie jedno,“ dodal.