7 nebo top pribehy

10 najsilnejších príbehov Siedmeho neba: Osudy týchto ľudí vás najviac chytili za srdce!

Pripomeňte si ich v článku.

Tretiu sériu obľúbenej relácie V siedmom nebi sme začali na obrazovkách televízie JOJ vysielať koncom marca. V priebehu desiatich týždňov sme sa stali svedkami množstva príbehov, ktoré v nás vyvolali asi všetky emócie. Pri sledovaní Siedmeho neba skrátka nechýbali dojatie, plač, husia koža, úsmev či hnev. Spomedzi všetkých účinkujúcich sme teraz vybrali desať príbehov, ktoré vás, našich divákov a čitateľov, chytili za srdce najviac.

1. Hrdinka Peťka: Blonďavá maturantka má len 18 rokov, no na svojich pleciach už nesie veľmi ťažký kríž. Keďže jej mama zo dňa na deň začala doslova bojovať o život a Peťka nechcela, aby jej súrodenci skončili v detskom domove alebo u cudzích ľudí, osvojila si ich a stala sa hlavou rodiny. Cez deň chodila za matkou do nemocnice ako sestrička, poobede ako dcéra, večer sa starala o domácnosť a po nociach sa učila na maturitu. To všetko zvládala s prehľadom. Klobúk dole!

2. Školáčka poznačená znásilnením: Študentka Petra pred pár rokmi zažila hotové peklo. Keď mala pätnásť rokov, stala sa obeťou znásilnenia a z traumatizujúceho zážitku sa dodnes úplne nespamätala. Chlapca, ktorý tento ohavný skutok spáchal, pritom veľmi dobre poznala a nikdy by jej nenapadlo, že spraví niečo podobné. Neskúsené dievča svojmu kamarátovi skrátka až priveľmi dôverovalo, čo sa jej stalo osudným.  Znásilnením sa však jej trápenie neskončilo. Okrem toho, že súd násilníka neodsúdil, musela bojovať s predsudkami. Stredoškoláčke sa chrbtom otočili všetci kamaráti, dokonca aj najlepšia priateľka, ktorá sa jej bez hanby posmievala.

3. Záchranca Kali: Neďaleko Bratislavy sa za dverami jedného bytu niekoľko rokov odohrávali scény ako zo zlého filmu. Matka sa totiž viac ako o svoje deti zaujímala o svoj súkromný život. Jej syn a dcéra pri nakrúcaní prezradili, že si domov vodila stále iných chlapov, s ktorými spávala. V kuchyni zas nad sporákom na sklíčku nahrievala biely prášok, ktorým boli drogy. Deťom s hroznými zážitkami pomohol obľúbený raper Kali, pri ktorom konečne prišli na iné myšlienky.

4. Zmenšenie poprsia: Plastické operácie pŕs už nie sú v súčasnosti žiadnym tabu. Dámy, ktoré odjakživa túžili po väčších prsiach, sa preto často odhodlajú k tomuto kroku. Operáciou stratia komplexy, získajú vyššie sebavedomie a ich život sa im zdá plnohodnotnejší. Sú však aj ženy, ktoré majú opačný problém. Veľmi veľké prsia so sebou totiž nesú množstvo komplikácií a zdravotných rizík. Svoje o tom vedela aj mladá žena Diana, ktorej sme pomohli vrátiť stratené sebavedomie zmenšením poprsia.

5. Poďakovanie rodičom: Beáta bola ešte na základnej škole, keď sa stalo niečo, čo jej radikálne zmenilo život. Lekári sa dodnes nevedia zhodnúť, čo sa presne stalo, no isté je, že jej z minúty na minútu vypovedalo celé telo. Dievča odpadlo, upadlo do kómy a neskôr ju museli rodičia všetko učiť odznova. Prebaľovali ju, učili ju chodiť či jesť. Napokon sa im podarilo pozliepať čriepky po nešťastí, no ostala jedna vec, ktorá jej nepríjemnú udalosť stále pripomína. Beáta totiž ostala nemá. Za všetku opateru preto rodičom poďakovala ústami speváka Adama Ďuricu.

6. Varenie s Habovcami: Rudkovi diagnostikovali hemofíliu, a preto si na seba musí dávať obrovský pozor. Aj malý škrabanec by totiž mohol ohroziť jeho zdravie. Okrem toho v dôsledku tejto choroby prichádza o zrak. Na jedno oko je už úplne slepý a na druhé vidí len slabo. Má však veľké hobby, ktoré ho drží nad vodou, a tým je varenie. Keďže nekorunovaným kuchárskym kráľom je na JOJke Vilo Habo, Rudko si s ním „strihol“ varenie. A verte či neverte, porazil ho.

7. Pocta Romanovi: Historicky prvým príbehom Siedmeho neba na jeseň v roku 2014 bola svadba Janky a Romana Horeckých. Silný príbeh lásky, ktorú ohrozovala zákerná choroba, si získal celé Slovensko a všetci sme dúfali, že Roman jedného dňa rakovinu porazí. Žiaľ, nestalo sa tak. Mladý muž začiatkom februára svoj boj s chorobou prehral. Napriek tomu, že manželov Horeckých rakovina navždy rozdelila, ich príbeh lásky sa neskončil. Navždy sa tak zaradili do zlatej knihy ľudí zo Siedmeho neba.

8. Prevoz zo zahraničia: Patrik počas minulého leta skákal do vody, do niečoho narazil a nešťastne dopadol. V dôsledku toho ochrnul na 99-tich percentách tela. Keďže sa to stalo v Čechách a on bol vo vážnom stave, všetky operácie a liečenia sa robili tam. Po niekoľkých mesiacoch bol mimo ohrozenia života a jeho stav bol stabilizovaný. Trápenie Patrika a jeho rodiny sa však neskončilo. Nekonečná tortúra sa začala v momente, keď sa začalo uvažovať nad tým, že muža prevezú na Slovensko. Česká a slovenská poisťovňa sa však nevedeli zhodnúť, kto má prevoz zrealizovať. V tejto chvíli zaúradovalo Siedme nebo a až vďaka našej relácii sa Patrik konečne dostal domov k svojej milovanej mame.

9. Bojovníčka Terka: Mladá žena niekoľko rokov zápasila s rakovinou a do poslednej chvíle bola presvedčená, že svoj boj vyhrá. Žiaľ, nestalo sa tak. Týždeň po nakrúcaní Siedmeho neba nás navždy opustila. Kým však žila, bola stále usmievavá, milá, pracovitá a sebestačná. Taká bola do poslednej chvíle. Pomoc v domácnosti odmietala, aj keď sa už necítila dobre. Epizóda Siedmeho neba s Terkou bola spôsobom, akým sme si uctili jej pamiatku.

10. Hľadanie matkinho hrobu: Michal strávil polovicu svojho života v detskom domove, pretože osud mu nedoprial život v šťastnej a zdravej rodine. Otec mu zomrel pred mnohými rokmi a jeho mama túto stratu nezvládla. Začala mať problém s alkoholom a mala za sebou aj psychiatrické vyšetrenia. V dôsledku toho sa Michal a jeho súrodenci ocitli v detskom domove. Jeho mama sa za ten čas stala bezdomovkyňou a zomrela na ulici. Michal ani nevedel, kam jej má odniesť kvety, pretože netušil, kde je jej hrob. Miesto jej posledného odpočinku sme vypátrali a dokonca sme našli aj jeho žijúcich príbuzných.

Za vašu priazeň počas celej tretej série vám v mene televízie JOJ, štábu, účinkujúcich a redaktorov ďakujeme!

Autor: Lenka Filipová