Úžasný recept z medvedieho cesnaku podľa Rozborilovcov: Oblížete sa aj za ušami!

Medvedí cesnak je malý zázrak z voľnej prírody, ktorý je medzi ľuďmi mimoriadne obľúbený. Má úžasné vlastnosti a jeho konzumáciou si posilníte zdravie. Vie to aj moderátor Vilo Rozboril, ktorý ho spolu s manželkou tiež používa vo svojej kuchyni.

Milovníci medvedieho cesnaku sa každý rok tešia na prelom marca a apríla, ktorý je jeho sezónou. V tomto období rastie táto zdravá pochúťka hojne a takmer na každom kroku. Ľudia si zelenú bylinku obľúbili najmä pre jej fantastické účinky. Má detoxikačné schopnosti, pomáha pri žalúdočných problémoch, akými sú hnačka, zápcha či plynatosť a tiež má preventívne účinky voči rakovine hrubého čreva. Prirodzene znižuje krvný tlak, takže pre tých, ktorí ho majú vysoký, je ideálny. Pomáha pri migrénach, používa sa pri liečbe horných dýchacích ciest, napríklad pri astme či zápale priedušiek a, samozrejme, posilňuje imunitu.

Vilo Rozboril Zdroj: archív V.R.

​Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí si ho vždy radi nazbierajú a už neviete, ako by ste ho minuli, máme pre vás skvelý tip. Pripravte si s nami chutné a voňavé tyčinky s medvedím cesnakom podľa receptu manželov Rozborilovcov.U nás je sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde. Moja manželka práve robí tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom, bohovská lahoda,“ napísal na svojom facebookovom profile moderátor Siedmeho neba. Keďže ste sa nám viacerí ozývali s tým, že by ste mali záujem o presný recept, my sme ho pre vás získali.

​Tyčinky s medvedím cesnakom
Potrebujeme:
Medvedí cesnak, lístkové cesto, tvaroh, vajíčka, soľ, rasca
Postup:

Na rozvaľkané lístkové cesto roztlačíme tvaroh. Podľa chuti možno dochutiť soľou či korením. Posypeme ho posekaným medvedím cesnakom. Takto pripravené cesto s plnkou preložíme a nakrájame na tyčinky. Mierne ich zakrútime, potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Necháme zapiecť v rúre, kým nebudú mať tyčinky zlatú farbu. Dobrú chuť!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora