Rozkošná Melanka je plná života, hoci oň v skutočnosti bojuje: Zákerný nádor na mozgu!

Melanka je krásne, veselé, energické a usmievavé dievčatko plné života. Na prvý pohľad by teda nikto nikdy nepovedal, že oň v skutočnosti bojuje.

Rozkošná Melanka je energická, usmievavá a azda nikto by na prvý pohľad nepovedal, že v skutočnosti bojuje s vážnou chorobou. Tomuto anjelikovi totiž minulý rok v júli zistili desivú diagnózu. Odvtedy sa jej život točí okolo nemocníc a lekárov. „Prišlo jej zle, vracala, natlakovali sa jej spánky a keď sme sa jej pýtali, či ju bolí hlavička, vždy ukazovala, že ju bolí niekde inde. Nikdy neukázala na to isté miesto. Urobili jej potrebné vyšetrenia. Potom sme boli u očnej a napísala do správy, že niečo je ohraničené na mozgu. Že odporúča CT a MR. Na ďalší deň sme šli na MR a o štvrť na dvanásť nám prišli povedať, aby sme sa zbalili, lebo odchádzame. Našli jej nádor na mozgovom kmeni. Vtedy ti napadne, čoho sa dožije to dieťa. Bude niekedy maturovať? To sú také sekundovky, ktoré máš v hlave a ty nevieš, čo sa bude diať,“ zaspomínala si na najhoršie chvíle Melankina mama. Zároveň dodala, že v nemocnici im povedali, že neprišli o päť minút dvanásť, ale rovno päť minút po dvanástej. Operácia bola totiž veľmi riskantná a hrozilo, že dieťa počas nej zomrie. Bez zákroku by to ale mohlo dopadnúť rovnako. „Spadol mi celý svet. Všetko sa mi zrútilo,“ povedal zronený otec.

Prvá operácia trvala päť hodín a druhá až osem a pol hodiny. Pri Melanke však stáli všetci anjeli strážni, pretože sa lekárom podarilo vybrať až dve tretiny nádoru. Kúsok jej tam však ostal a stal sa akýmsi strašiakom.Po operácii človek dostal nádej. Potom prišlo ďalšie MR a povedali nám, že je to zas skoro také isté. Že to trošku narástlo. Tak znova na kolená. Chodíme na onkológiu, na MR a každé tri mesiace je to lepšie a lepšie. Zaplať, pán Boh!,“ povedal otec s nádejou. Ako to už na Slovensku, žiaľ, býva, vážne zdravotné problémy spôsobili, že sa dostali do finančných problémov. Rodina totiž žije len z jedného platu. V čase nakrúcania Siedmeho neba žili v skromnej ubytovni v bratislavskej mestskej časti Petržalka, no plánovali sťahovanie do nájomného bytu. Zabezpečiť však zariadenie a vybavenie detskej izbičky pre Melanku nebolo v ich možnostiach. Malá bojovníčka vzhľadom na svoj zdravotný stav nemôže chodiť do školy, a preto má individuálny študijný plán. Potrebuje detskú izbičku aj s kútikom, kde by sa mohla učiť a pripravovať sa. Je teda jasné, v čom tejto súdržnej rodine pomôže Siedme nebo.

Nenechajte si ujsť tento strhujúci príbeh už v nedeľu V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!