Vianoce bez prejedania sa: Rozborilovci prezradili, ako sa udržujú fit aj cez sviatky!

Vianočné sviatky sú obdobím, počas ktorého sa pri pohľade na všetky dobroty na sviatočnom stole vo väčšine opustíme a prejedáme sa. V rodine Rozborilovcov to však rozhodne neplatí.

Iste nám dáte za pravdu, ak povieme, že Vianoce sa nám okrem chvíľ s rodinou spájajú aj s pojedaním všetkých sviatočných dobrôt. Často to potom dopadne tak, že sa opustíme a s jedlom to skrátka preženieme. Zvykne to platiť aj v prípade, že sa celoročne snažíme stravovať vyvážene a zdravo. Manželia Vilo a Sandra Rozborilovci prezradili, ako sa darí udržať na uzde im. „Všetko musí byť s mierou. Keďže som lekárka a mám tie vedomosti, tak by bolo asi veľmi nezodpovedné, keby som niečo iné hovorila svojím pacientom a niečo iné robila ja sama. Ale tá zdravá strava nie je žiadne sektárstvo. Nie je to o tom, že by sme sa chceli zdravo stravovať, ale taká strava nám chutí. Jeme, čo nám chutí. Veľa ovocia, zeleniny, ale aj čokoláda,“ povedala so smiechom Sandra. Jedným dychom dodala, že na ich štedrovečernom stole, samozrejme, nebude chýbať ani kapustnica, ani šalát. Akurát v menšej porcii.

Štedrý deň sa u Rozborilovcov točí najmä okolo rodiny. U nás je to taká kombinácia toho, že sú Vianoce, ale zároveň Sandričkina mama je Eva, teda má meniny na Štedrý deň a moja mama sa narodila na Štedrý deň. Takže, my si to pravdepodobne tak rozdelíme, že budeme určitú časť dňa u mojej mamy oslavovať narodeniny, potom budeme u Sandričkinej mamy oslavovať meniny a potom budeme mať Štedrý večer,“ vysvetlil Vilo. Kým v trávení vianočných sviatkov majú úplne jasno, stále netušia, čo budú robiť na Silvestra. Svorne totiž tvrdia, že sú veľmi spontánni a program si vymýšľajú na poslednú chvíľu. „My sme typy, ktoré nevyhľadávajú masovú zábavu alebo párty. Ten kontakt s ľuďmi, aj keď je veľmi príjemný, tak potom si človek vychutná tú samotu vo dvojici. Ale, keďže môj manžel je veľmi improvizačný typ, tak do poslednej chvíle zvyčajne nevieme, kam ideme na dovolenku, alebo ako budeme tráviť Silvestra. Mne to vôbec nevadí. Vždy sa vyskytne nejaký dobrý nápad. Pred dvoma rokmi sme boli v meste a tancovali sme na námestí. Vôbec sme to neplánovali,“ dodali so smiechom.

Sledujte sviatočné vydanie Siedmeho neba už v nedeľu o 20:35 na JOJke!