Srbka Nataša sa túžila stať Slovenkou: Jej dojímavý sen sa stane skutočnosťou!

V aktuálnom predvolebnom období počúvame zo všetkých strán, že tisícky Slovákov žijú v zahraničí, kam odišli za lepším životom. Sú však aj prípady, v ktorých sa cudzinci s našimi koreňmi vracajú na Slovensko. Nie kvôli lepšiemu životu. Preto, lebo cítia, že v žilách im koluje naša krv.

Srbka Nataša sa narodila v Báčskom Petrovci vo Vojvodine. Na mieste, kde je rozsiahle zastúpenie Slovákov či ich potomkov. To platí aj v jej prípade. Hoci mala srbské občianstvo, v hĺbke srdca a duše cítila, že je Slovenka. Jej predkovia boli totiž Slováci. V roku 2016 sa do našej malej veľkej krajiny presťahovala prakticky zo dňa na deň. „Nevedela som si to vysvetliť. Ja som mala také nutkanie, že za dva dni som sa zbalila a prišla som,“ povedala V siedmom nebi. Po príchode mali s priateľom viacero odvážnych plánov. „Keď som prišla na Slovensko, cítila som sa veľmi dobre. Ľudia boli príjemní. Najprv som bola v Nitre a potom som sa sťahovala do Bratislavy, kde som aj pracovala. Plán bol vtedy taký, že sa s priateľom presťahujeme do Senca. Kúpili sme tam byt. Tam som si aj chcela nájsť prácu. Lenže, tie plány sa zrušili,“ vzdychla si smutne.

Čo povedal o príbehu krásnej Srbky moderátor Vilo Rozboril? Pozrite si video:

​Ako sa totiž vraví, človek mieni, pán Boh mení. Jej život sa radikálne zmenil v priebehu niekoľkých sekúnd. Mala totiž dopravnú nehodu, keď veľmi nešťastne spadla v mestskej hromadnej doprave. Nasledovali týždne v obrovských bolestiach a množstvo negatívnych skúseností s našim zdravotníctvom. Viacerí lekári jej ťažkosti zľahčovali a pohadzovali si ju ako horúci zemiak. Až na súkromnej klinike zistili, čo je vo veci a začala sa okamžitá liečba v nemocnici na Kramároch. Napriek všetkým peripetiám, ktorú okúsila, na Slovensko nezanevrela. Najväčším snom mladej ženy bolo stať sa Slovenkou. Právoplatnou Slovenkou so slovenským občianstvom ako sa sluší a patrí. Nuž, a Siedme nebo jej v tom pomohlo. A nie hocijako. Na pomoc si zobralo herca Lukáša Latináka, ktorý jej poukazuje to najkrajšie a najvzácnejšie, čo v našej krajine máme!

Sledujte tento dojímavý príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!