Špeciálne Siedme nebo pomôže deťom, ktoré bojujú s časom: Zapojiť sa môžete aj vy!

Riško, Alexko, Alexej a Amélia. To sú štyri deti, ktoré trpia ťažkou, vážnou a život ohrozujúcou diagnozóu. Jediným riešením pre tieto chorobou skúšané detičky je podanie špeciálneho lieku. Jeho ceny sa ale pohybujú v astronomických výškach. Televízia JOJ sa preto rozhodla zasiahnuť a spustila možnosť obrovskej pomoci prostredníctvom špeciálneho vydania relácie V siedmom nebi.

Zdravie je tým najcennejším, čo máme a v ideálnom svete by malo byť samozrejmosťou. Najmä u detí, ktoré by nikdy nemali zažiť bolesti, pobyt v nemocnici či trápenie s vyšetreniami. Nie každý má však šťastie na pevné zdravie. Svoje o tom vedia aj rodičia štyroch vážne chorých detí, ktoré už niekoľko mesiacov bojujú o svoj život. Riško, Alexko, Alexej a Amélia trpia diagnózou SMA, teda, spinálnou muskulatúrnou atrofiou typu 1. Jedinou nádejou na uzdravenie je špeciálny liek Zolgensma. Cena lieku je ale astronomických 2.1 milióna amerických dolárov, čo v prepočte činí takmer 2 milióny eur. Rodičia týchto detí si však z vlastných financií liek nedokážu zaplatiť. Komplikáciou je tiež fakt, že tieto deti doslova bojujú s časom, keďže liek musí byť podaný do druhého roku života.

Vzhľadom na naliehavosť situácie sa televízia JOJ rozhodla spustiť možnosť obrovskej pomoci prostredníctvom obľúbenej relácie V siedmom nebi. V utorok 25. februára spustila veľkú zbierku, ktorá bude prebiehať prostredníctvom darcovských esemesiek. Pomôcť a prispieť ťažko chorým deťom môže každý zaslaním esemesky s textom DMS SMA na číslo 877 v sieťach mobilných operátorov Orange, Telekom a O2. Cena darcovskej esemesky sú 2 eurá. Veľká zbierka bude súčasťou unikátneho vydania relácie V siedmom nebi už v nedeľu 1. marca po premiére výnimočného seriálu Jenny.Ľudia, je to tu! Práve sa spustila možnosť veľkej pomoci pre Riška, Alexka, Alexeja a Améliu. Ak hneď teraz zašlete sms s textom DMS SMA na číslo 877, 2 eurami sa podieľate na tom, aby sa detičkám mohol podať život zachraňujúci liek Zolgensma čo najskôr! Poďte do toho a zdieľajte všade kde sa dá a posielajte darcovské smsky. Peniaze budú rozdelené medzi všetky 4 rodiny!!! A čas sa všetkým tým deťom kráti! Zo srdca ďakujem za všetky 4 rodiny,“ odkázal svojím fanúšikom na sociálnej sieti moderátor relácie Vilo Rozboril.

Sledujte špeciálne V siedmom nebi už v nedeľu po seriáli Jenny na JOJke!