Za pár mesiacov sa ich život radikálne zmenil: Najprv ochrnula jeho žena, potom aj on!

Hovorí sa, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. V prípade Slava a jeho rodiny to platí dvojnásobne. V priebehu niekoľkých mesiacov sa ich životy radikálne zmenili.

Slavo s manželkou Karolínou viedli normálny a obyčajný rodinný život. Pracovali, starali sa o synov a o domácnosť. Všetko sa zmenilo na jeseň 2011. Manželka mala mozgovú príhodu. To bol taký stav, že v podstate sme mesiac nevedeli, či bude žiť,“ vzdychol si Slavo. Jeho žena napokon prežila, no skončila pripútaná na invalidný vozík. Prišla jar 2012 a odišla na rehabilitáciu do Kováčovej. Pár dní pred jej návratom domov sa stalo ďalšie nešťastie. Šikovný rezbár a stolár mal pracovný úraz.Chodil som opilovať a spilovať stromy. V podstate to bola pre mňa bežná práca, nič výnimočné. Chcel som zliezť dole zo stromu a vzal som si lano. Ale pravdepodobne z nepozornosti a vyčerpania som si nevšimol, že lano bolo napílené. Zavesil som sa na to lano a zo siedmich metrov som padol na betónové schody na chrbát,“ zaspomínal si na ťažké chvíle. Po krutom páde aj on skončil ochrnutý. „Prvých pár mesiacov to bolo peklo na zemi,“ povedal so slzami v očiach. Podľa jeho slov trvalo hodnú chvíľu, kým prešli bolesti, kým sa vyrovnal s tým, že sa už nemôže postaviť a kým vymyslel, čo ďalej.

V7N Slavo Zdroj: TV JOJ

​Hoci mu nehoda veľa vzala, tvrdí, že mu aj veľa dala. Priniesla mu remeslo, ktoré doslova miluje a je pre neho relaxom. Vlastnoručne vyrába sochy, nábytok a rôzne úžitkové predmety z dreva. Jeho sochy sú po celom Slovensku, pričom zhruba 20  ich je sústredených v takzvanej drevenej ZOO v objekte Piešťanského športového centra. S prácou mu pomáhajú aj jeho pomocníci, ktorí sú zároveň aj jeho dobrými priateľmi. Aj tí mu pomáhajú v pozitívnom myslení a dodávajú mu radosť. Slavo je milovník prírody a priam zbožňoval túry či stanovačky. Žiaľ, keďže je ochrnutý, turistika je v jeho prípade len túžbou. A, keďže Siedme nebo verí, že splniť sa dá aj nemožné, pomôže mu s naplnením jeho sen.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!