Prezidentka rozhodla: Dávid, ktorý zabil otca tyrana, dostal od Zuzany Čaputovej milosť!

Celý život znášal týranie od svojho otca a pozeral sa na to, ako okrem neho ničí aj jeho matku. Dávid Bako mal sedemnásť rokov, keď to už nevydržal a peklo, v ktorom žili, ukončil vlastnými rukami.

Je rozhodnuté! Dávid Bako, ktorý pred dvomi rokmi zabil svojho otca po dlhých rokoch brutálneho fyzického a psychického týrania, dostal od prezidentky Zuzany Čaputovej podmienečnú milosť. Podľa slov jej hovorcu Martina Strižinca, pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadňovala nielen právne aspekty, ale aj okolnosti prípadu. Dávid zabil otca tyrana ako mladistvý v afekte. Výkon trestu by podľa prezidentky Čaputovej bol v jeho prípade neúčelný. Prezidentka Slovenskej republiky odpustila D. B. trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov pod podmienkou, že odsúdený po dobu piatich rokov odo dňa udelenia milosti nespácha akýkoľvek trestný čin,“ uvádza sa v stanovisku Čaputovej.

Pri udelení milosti zavážil aj fakt, že Bako nebol nikdy problémový. D. B. nebol okrem uvedeného odsúdenia doposiaľ súdne trestaný, nie je v súčasnosti trestne stíhaný a nedopustil sa žiadneho priestupku. V súčasnosti je študentom nadstavbového štúdia a vedie riadny život,“ uvádza prezidentkine stanovisko. K skvelej správe z prezidentskej kancelárie sa vyjadril aj moderátor Vilo Rozboril, ktorý Dávidov príbeh priniesol na televízne obrazovky v relácii V siedmom nebi. „Skvelá správa pred Veľkou nocou. Dávid, chlapec, ktorý to už nevydržal, praskli mu nervy a ukončil život tyranovi - DOSTAL MILOSŤ. Dávid, všetci pozdravujeme. Drž sa. A váž si druhej šance. Veľa šťastia,“ odkázal Rozboril.