Alexkovi svitla nádej na uzdravenie: Poisťovňa mu prispela na drahý liek z Ameriky!

Po skvelých správach od Riška tu máme vynikajúce novinky aj z rodiny ďalšieho zo štyroch ťažko chorých detičiek. Vyzerá to tak, že Alexkovi a jeho rodičom sa splní sen o zlepšení jeho zdravotného stavu vďaka lieku z Ameriky.

Monike a Marekovi Brdárskym sa najprv narodila dcérka Dianka a po dvoch rokoch sa im narodil synček Alexko. Ich radosť bola obrovská, avšak, keď mal chlapček päť mesiacov, spozorovali, že sa nevie sám pretočiť na bruško. Po sérii vyšetrení sa zistilo, že má spinálnu svalovú atrofiu. Chorobu, ktorá môže byť pre dieťatko fatálna. Jediným riešením bola génová terapia Zolgensma, ktorá je registrovaná len v Amerike a jej podanie stojí dva milióny eur. Keďže táto šialená suma bola totálne nad finančné možnosti Alexkových rodičov, začala sa veľká zbierka, ktorá doslova spojila celé Slovensko rovnako, ako v Riškovom prípade. S vyzbieraním financií pre rozkošného chlapčeka pomáhalo aj Siedme nebo a vďaka dobrým ľuďom sa podarilo zohnať krásnu sumu. Lenže, ani tá nestačila. Našťastie, ešte bývalý premiér Peter Pellegrini udelil poisťovniam výnimku, na základe ktorej môžu rodičom na liek prispieť. A tak sa aj stalo!

Poisťovňa Dôvera doplatí Alexkovi zvyšné peniaze, ktoré jeho rodičia potrebujú na podanie lieku. „Chcel by som sa aj s mojou mamkou, ockom a sestričkou Diankou z celého srdca poďakovať poisťovni Dôvera, že ma nenechala napospas osudu, vláde SR za udelenie výnimky na to aby poisťovňa mohla doplatiť za neregistrovaný liek, všetkým lekárom, ktorí na odbornej úrovni komunikovali a boli ochotní zabezpečiť potrebnú agendu a vyšetrenia predchádzajúce liečbe. Naša obrovská vďaka patrí aj nemocnici v Budapešti, za všetky výnimky, ktoré pre nás urobili,“ napísali Alexkovi rodičia na Facebooku v jeho mene. Podľa všetkého by sa tak mal stihnúť hraničný termín na podanie lieku, ktorý je v čase dovŕšenia dvoch rokov dieťaťa. Hoci Riško a Alexko majú konečne dôvod na úsmev, svoj boj o získanie peňazí ešte stále bojujú Alexej a Amélia.

Ak by ste ich chceli podporiť, môžete tak ešte stále urobiť prostredníctvom darcovskej esemesky s textom DMS SMA na číslo 877 v sieťach mobilných operátorov Orange, Telekom a O2. Cena darcovskej esemesky sú 2 eurá. V ich mene vám ďakujeme!