Týrané sestry dva roky po stretnutí s rodičmi alkoholikmi: Zmenil sa ich zložitý vzťah?

Diváci obľúbenej relácie V siedmom nebi si určite spomínajú na príbeh sestier Natálky a Danielky, ktorým sme plnili sen pred dvomi rokmi. Dievčatá si v detstve od rodičov alkoholikov vytrpeli veľa zla a to ich veľmi poznačilo. Ako sa situácia za ten čas zmenila? Dokázali dievčatá otcovi a matke odpustiť? Vymanili sa ich rodičia z alkoholového pekla? Čítajte ďalej!

Danielka a Natálka zažívali v detstve peklo, ktoré ich fatálne poznačilo. Ich rodičia boli totiž ťažkí alkoholici. Od otca nezažili jedno pekné slovo, len bitky, krik a bolesť. Jeho alkoholické excesy sa vyhrotili natoľko, že sa dievčatká báli o svoj život. Pre alkoholizmus rodičov dokonca prišli o strechu nad hlavou a ocitli sa na ulici. Túlali sa, prespávali na lavičke v parku či pod mostom. Keď rodičom došli peniaze, posielali ich vraj žobrať od ľudí. Čo dostali, im vzali a prepili. Našťastie, situáciu vzali do svojich rúk ich starí rodičia. Po vnučky si osobne prišli a vzali ich pod svoje krídla. Rodičia Michal a Táňa to však chceli zmeniť. Pozbierali v sebe odvahu a pred dvomi rokmi prišli do štúdia Siedmeho neba, aby dcéry poprosili o odpustenie. Kým staršia Natália rodičom odpustila, mladšia Danielka sa rodičom nedokázala ani pozrieť do očí, nieto odpustiť im. Bola to totiž práve ona, ktorá si od otca tyrana vytrpela najviac. Bola to ona, ktorá ako malé dievčatko pravidelne dostávala surové bitky.

Staršia Natália sa po dvoch rokoch opäť ocitla V siedmom nebi. Tentoraz však nie ako obdarovaná, ale ako darkyňa. To ona napísala moderátorovi Vilovi Rozborilovi o ťažko chorej Lívii a jej mamine Števke. Zo sympatickej tmavovlásky Natálky je dnes dospelá, vyrovnaná a sebavedomá mladá žena, ktorá vie, čo od života očakáva. A rovnako to má v súvislosti s rodičmi, ktorým už dávno odpustila všetko zlé, čo jej vykonali. S rodičmi som v kontakte, to môžem povedať. Voláme si, ale nestretávame sa už len z toho hľadiska, že moja sestra to stále nezobrala dobre. Ja ju do toho nechcem tlačiť, lebo viem, že to pre ňu bolo ťažké. Ja som s nimi pravidelne v kontakte. Aspoň takto sa snažím odľahčiť situáciu doma. Je to iné, naozaj je to iné po odvysielaní,“ povedala pre joj.sk Natália.

Zdroj: TV JOJ

Keď boli dievčatá pred dvomi rokmi V siedmom nebi, moderátor Vilo Rozboril im povedal, že odpustením nerobíme službu tým, ktorí nám ublížili, ale sami sebe. Na vlastnej koži sa o pravdivosti tejto myšlienky presvedčila aj táto mladá a charizmatická žena. Odpustila som im a aj sama na sebe vidím, že keď som sa toho zbavila, je mi lepšie a ľahšie sa mi dýcha. Netvrdím, že tá situácia je extra dobrá. Neviem, ako sú na tom rodičia s alkoholom, ale čo viem povedať je, že sa snažia. Snažia sa byť viac príkladnými rodičmi ako boli,zhodnotila. Zároveň však dodáva, že by nedala ruku do ohňa za to, ako sú na tom v otázke alkoholu. Tým, že sa s nimi nestretávam, neviem to z telefonátov posúdiť, ale verím, že áno. Chcem tomu veriť, lebo ma to drží nad vodou,“ povedala s úsmevom. Jej mladšia sestra Danielka rodičom stále neodpustila, no verí tomu, že jedného dňa to príde. S Danielkou je to ťažké, ale ona to zvládne. Nikto z nás ju do toho nemôže tlačiť. Rodičia ju trošku tlačia, ale nemôžu od nej chcieť niečo, na čo ešte nie je pripravená,“ dodala Natália.

V7N - Livka a Natálka Z Natálie (vpravo) je dnes krásna a sebavedomá mladá žena, ktorá vie čo od života chce. Teraz jej najviac záleží na tom, aby Lívia vyzbierala peniažky na svoj liek. Zdroj: TV JOJ