Veľké trápenie školáčky Klaudie: Zomreli jej obaja rodičia a žije z 2,50 eur na deň!

Stredoškoláčka Klaudia z Prešova nesie na svojich mladých pleciach príliš ťažký kríž. Obaja rodičia jej zomreli a tak sa z nej stala úplná sirota. Okrem obrovského smútku sa navyše borí aj s vážnymi existenčnými problémami.

Vianoce sú najkrajším obdobím v roku, no devätnásťročná Klaudia z Prešova sa pri pomyslení na sviatky len rozplače. Hoci je mladučká a na prahu života, potýka sa s obrovským žiaľom a problémami. Stredoškoláčka je totiž úplná sirota. Deň po jej 18. narodeninách sa jej mama totiž pripravila o život. „Obesila sa. Ja som tomu ani nechcela veriť, že prečo ma tu nechala samú. Nenechala ani list na rozlúčku. Nič,“ povedala nešťastná Klaudia V siedmom nebi.Mamka bola úžasná. Pozitívna s veľmi dobrým srdiečkom. Veľmi mi chýba. Cez Vianoce si vždy od rána vyspevovala. Bola veselá a vždy sa snažila, aby všetko bolo dobré. Stále sme sa rozprávali, celý deň sme boli spolu,“ zaspomínala si so slzami v očiach. Ich krásny život sa pred rokmi začal lámať na alkohole. Jej mama prišla o prácu, prepadla alkoholu a začala sa trápiť.Ona si to uvedomovala, ale keď je človek raz závislý, tak už to nejde. Vážila som si ju, aj keď sa mi to nepáčilo,“ zhodnotila. Prečo sa rozhodla z tohto sveta odísť, dodnes netuší. Oporu nemôže hľadať ani v otcovom náručí, pretože hoci sa s ním nepoznala, vie, že ten už tiež nežije.

V7N - Klaudia a Vilo Klaudiina mama si vzala život a z dievčiny sa tak stala úplná sirota. na pomoc jej prišlo Siedme nebo a moderátor Vilo Rozboril. Zdroj: TV JOJ

​Okrem obrovského žiaľu zo straty milovanej mamy sa dievčina borí aj s vážnymi finančnými problémami. Keďže ešte chodí do školy, jej jediný príjem sú sociálne dávky, ktoré dostáva vo výške 224 eur. Po zaplatení nájomného jej na živobytie ostáva len 74 eur, čo vychádza približne 2,50 eura na deň. Klaudia si chcela nájsť brigádu, aby si privyrobila, no keďže je vzhľadom na pandémiu väčšina podnikov zatvorená, je to ťažké. Napriek tomu všetkému je veľmi statočná a zvláda to hrdinsky.

Nemyslím si, že mám ťažký život. Myslím si, že na svete je veľa horších prípadov, kde sa ľudia trápia kvôli zdravotným problémom. Čiže si nemyslím, že ja ho mám až tak hrozný. Mám kde bývať, zatiaľ. Chodím do školy a mám okolo seba veľa dobrých ľudí. A za to som vďačná,“ povedala moderátorovi Vilovi Rozborilovi. Ten sa rozhodol konať a spolu s manželkou Sandrou pre osudom ťažko skúšanú Klaudiu pripravili niekoľko skvelých prekvapení.Našou úlohou v tomto všetkom bude povzbudiť Klaudiu do života. Že napriek tomu, že sa takéto niečo stane, tak to, ako jej život bude vyzerať, bude v jej rukách. Bude to jej výber. V tomto by sme jej chceli s Vilom pomôcť,“ povedala Sandra Rozborilová. Čo pre dievča pripravili a ako jej pomôžu?

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!