Martina a jej deti zažili hotové peklo: Týranie, nadávky a bitky na dennom poriadku!

V Čiernej nad Tisou žije mama Martina aj so svojimi štyrmi deťmi. Nemajú to ľahké, no to najhoršie už majú, našťastie, za sebou. Dlhý čas trpeli týranie a alkoholové besnenie od manžela a otca, ktorý teraz sedí vo väzení.

Alkohol je metla ľudstva a v mnohých rodinách spôsobil veľa bolesti a utrpenia. Svoje o tom vie aj Martina z Čiernej nad Tisou, ktorá namiesto láskavého slova a pochopenia dostávala od manžela bitky a nadávky.Z minúty na minútu sa všetko zmenilo. Mal rodinu a nevážil si ju,“ vzdychla si Martina, ktorá spolu so svojimi štyrmi deťmi žila v permanentnom strachu. Nikdy nevedeli, čo príde a aké besnenie zažijú. Eliška, Evka, Boglárka a Tichomírko nemajú pekné spomienky ani na Vianoce, ktoré by mali byť sviatkami pokoja a radosti. „Pred dvomi rokmi na Vianoce ju zmlátil. Hodil do nej horúcu kávu a bola z toho popálená na ruke,“ povedali dievčatá. Tie sa ani tak nebáli o seba, ale o milovanú mamu, ktorú sa vždy snažili pred otcom brániť. „Boli sme v kuchyni a tam oco pýtal od nej peniaze. Mama mu nechcela dať, lebo nemala. Išiel ju udrieť, ale neudrel ju, lebo ja som sa postavila pred ňu a som to schytala. To nebolo dobré. Ale radšej ja, než mama,“ vysvetlila Eliška. Ako by toho nebolo dosť, Tichomírko sa narodil s detskou mozgovou obrnou. Je teda odkázaný na sústavnú pomoc a starostlivosť. Jeho zdravotný stav dával agresívny muž za vinu jeho matke. „Boli časy, keď mi povedal, že som mu dala postihnutého syna. Vonku na ulici,“ zaspomínala si mama Martina.

V7N - Martina a deti Hoci už Martina a jej deti žijú pokojným životom, rany na duši im ostanú už navždy. Zdroj: TV JOJ

​V minulosti už raz podala žiadosť o rozvod, no napokon ju stiahla. Vždy, keď už bolo najhoršie, muž sa jej ospravedlňoval a presviedčal ju, aby mu odpustila. Martina to nerada priznáva, no po veľkom prosení mu vždy odpustila. Jedného dňa však pretiekol pohár jej trpezlivosti a povedala si, že chce pre svoje deti lepší život. Podala na neho trestné oznámenie za týranie a muž skončil vo väzení. „Lepšie sa nám žije bez otca,“ povedali svorne dievčatá. Okrem rán na duši z besnenia, ktoré zažívali, sa boria aj s finančnými problémami. Martina žije len z opatrovateľského príspevku a keď zaplatí základné veci, na živobytie jej nič neostáva. Keby nebolo dobrých ľudí, len ťažko by vyžili. Vzhľadom na zdravotný stav jej syna by jej život veľmi uľahčilo, keby mala auto. S Tichomírkom musí často cestovať 100 kilometrov do Košíc na vyšetrenia a denne do špeciálnej škôlky v Kráľovskom Chlmci. Presúvať sa verejnou dopravou s dieťaťom v kočíku jej tak dáva zabrať. Kúpa auta je však absolútne nad jej finančné limity a ostáva len v rovine snívania. Taktiež si ani netrúfa povedať, ako budú vyzerať ich Vianoce. Síce budú konečne pokojné, no pre nedostatok prostriedkov veľmi skromné. Rozkošné dievčatká si pod stromček želajú niečo úplne iné ako ostatné deti. „Najviac by sme pre mamu chceli, aby bola šťastná,“ zhodnotili sestričky. Keďže V siedmom nebi sa dejú zázraky a plnia sa aj tie najväčšie sny, Martina a jej rodinka zažijú naozaj veľké prekvapenia a rozprávkové Vianoce!

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!