Anetu okradli podvodníci zo stavebnej firmy o 30 tisíc eur: Nemá ani peniaze, ani dom!

Mladá mamička Aneta k Kysuckého Nového Mesta sa pred krátkym časom stala obeťou kolosálneho podvodu. Prišla o desiatky tisíc eur a napokon ostala ešte aj bez strechy nad hlavou.

Sympatická Aneta prežívala dlhé mesiace chvíle ako zo zlého filmu. Ani vo sne by jej totiž nenapadlo, že sa jej stane to, čo sa jej prihodilo. Moderátora Vila Rozborila z relácie V siedmom nebi privítala v prenajatom byte, v ktorom aktuálne býva so svojím synom Damiánom a mamou Janou. Na tom by nebolo nič čudné, pretože veľa ľudí býva v podnájmoch. Realitou však je, že Aneta nemala žiadnu inú strechu nad hlavou a boli bez adresy trvalého bydliska. V minulosti bývala v malom, no vlastnom dvojizbovom byte v Kysuckom Novom Meste. Lenže potom nastalo osudové rozhodnutie. „Keď Damián rástol, tak chcela niečo väčšie. Chcela, aby Damián mal väčší priestor. Aby mal svoju izbu, aby sa mal kde vybehať,“ povedala Anetina mama Jana. Tmavovláska predala byt a z peňazí, ktoré utŕžila, vyplatila hypotéku, ktorú splácala. K zvyšným peniazom si vzala spotrebný úver a zaplatila takmer 30 tisíc firme, ktorá jej mala postaviť montovaný dom. „Oni mi sľúbili, že do štyroch mesiacov mi postavia dom. Čiže ja som ten byt predala kvôli tomu domu,“ vysvetlila Aneta.

V7N - Aneta pozemok Na tomto pozemku mal stáť Anetin nový montovaný dom. Namiesto nového bývania však mala len kus pôdy. Zdroj: TV JOJ

​Veľký sen sa však zmenil na nočnú moru. Firma nezačala na pozemku žiadne stavebné práce a situáciu jej nijako nevysvetlili. „Prestali so mnou komunikovať. Poslala som aj odstúpenie od zmluvy, ale nič sa nedeje. Dala som to aj na Generálnu prokuratúru. Odtiaľ mi len prišli papiere, že to zamietajú, lebo to nie je trestný čin,“ povedala so slzami v očiach. Aneta tak prišla o peniaze, ostala bez strechy nad hlavou a navyše s dlhom za spotrebný úver.Nemám strechu nad hlavou, nemám peniaze. Nemám nič. Ale aspoň mám malého. Spolu to zvládneme,“ povedala V siedmom nebi. Ich situácia bola naozaj bezútešná a prakticky neriešiteľná. Našťastie, stále je medzi nami množstvo dobrých ľudí. Takými sú ľudia, ktorí o Anete do Siedmeho neba napísali, no najmä majiteľ stavebnej firmy, ktorého Vilo oslovil. Hoci sprvu mal mladej žene poskytnúť len právnu pomoc, keďže vie, ako to v stavebníctve chodí, neskôr sa to zmenilo na najväčší sen v histórii Siedmeho neba. Rozhodol sa, že nešťastnej a zúfalej Anete postaví jej vysnívaný dom! Na splnenie tohto sna však mali len neuveriteľných 48 hodín. No ako sa hovorí, keď sa chce, dá sa všetko!

Sledujte tento strhujúci príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!