Sebinko zo Siedmeho neba konečne odletel na operáciu do Bostonu: Krásne gesto od vlády!

Ťažko chorý chlapček z Lučenca od narodenia bojuje s vážnou a vzácnou diagnózou. Jediným riešením bola pre neho extrémne drahá operácia v Amerike. To, čo pred pár mesiacmi vyzeralo beznádejne, sa ale stalo skutočnosťou. Dobrí ľudia sa mu na zákrok vyzbierali a na ceste za jeho zdravím významne pomohla aj naša vláda.

Pre rozkošného Sebinka je každý deň doslova bojom o život. Narodil sa totiž s mimoriadne vážnou a vzácnou diagnózou, v dôsledku ktorej sa o neho musia rodičia starať doslova 24/7. Niekoľkokrát do dňa odpadával a rodičia ho museli často oživovať. Za bránami nemocnice strávil takmer väčšinu svojho života. Jedinou nádejou pre chorého chlapčeka bola veľmi drahá operácia v americkom Bostone, ktorá stojí až 800 tisíc eur. Keďže je to suma, akú by si v žiadnom prípade nemohli dovoliť zaplatiť, obrátili sa s prosbou o pomoc na dobrých ľudí. Opäť sa ukázalo, že Slováci majú srdce na správnom mieste a v priebehu niekoľkých mesiacov sa skutočne podarilo vyzbierať potrebnú čiastku na operáciu.

​Lenže znovu to malo háčik. Dopraviť sa do Bostonu bolo pre nich nemožné, pretože všetky komerčné linky ich odmietli. Aby sa zachránil Sebinkov život, napokon pomohli politici. Na presun do Bostonu im bol ponúknutý vládny špeciál, ktorým pred pár dňami celá rodinka odcestovala za veľkú mláku. Čo ich v Amerike čaká, sami úplne netušia. Ani to, ako dlho sa tam zdržia. No isté je, že všetci veria, že Sebinko sa odtiaľ vráti ako zdravé dieťa. Reportáž Edity Hutkovej a Antona Adamčíka o malom bojovníkovi z Lučenca nájdete vo videu HORE!