Otec Martinky zo Siedmeho neba prosí ľudí o pomoc: Na nohy sa postavím iba vďaka vám!

Rozkošné dievčatko poznajú naši diváci ešte zo Siedmeho neba a neskôr začala hviezdiť v seriáli Nový život. V ňom si túžila zahrať, aby zarobila peniažky na liečenie pre svojho otca. Aby sa po nehode postavil na nohy, však potrebuje nákladnú liečbu. Preto sa rodinka obracia s prosbou pomoc na dobrých ľudí!

Príbeh Martina a jeho rodiny sme vám V siedmom nebi predstavili ešte v novembri 2019. Po nehode s vetrieskou ostal ochrnutý a pripútaný na invalidný vozík. Aby sa mohol postaviť na nohy, musel by absolvovať niekoľko drahých liečení. Tie si však vonkoncom nemohli dovoliť. Veľmi to trápilo malú Martinku, jeho dcéru, ktorá sa napriek svojmu nízkemu veku rozhodla konať. Napísala do Siedmeho neba, že by si túžila zahrať v seriáli Nový život, aby ockovi zarobila peniaze na liečenie. Štebotavé dievčatko úlohu v seriáli dostalo a bolo tak šikovné, že si ho tvorcovia ponechali a vymysleli mu samostatnú dejovú líniu. Liečba, ktorú jej otec potrebuje, je však veľmi nákladná. Preto sa rodinka rozhodla obrátiť sa s prosbou o pomoc na dobrých ľudí.

V prvom kole zbierky sa podarilo vyzbierať dostatok financií na rehabilitácie, ktoré Martinkin otec absolvoval. Tie mu pomohli zlepšiť jeho stav, no aby sa postavil na nohy, potrebuje ešte množstvo ďalších. Na tie ale peniaze nemajú, preto sa opätovne obracajú s prosbou o pomoc na dobrých ľudí.

​„Každý deň na sebe pracujem, cvičím, snažím sa rehabilitovať. Môj stav sa zlepšuje pomaličky, ale treba neustále cvičiť. Absolvoval som už viacero liečení – rehabilitácie, akupunktúru, liečbu kmeňovými bunkami, ale od môjho vytúženého cieľa postaviť sa na nohy je to ešte ďaleko. Našiel som rehabilitačné centrum v Maďarsku, kam to od nás nemám ďaleko a je to tam oveľa lacnejšie ako na Slovensku. Smeštvorčlenná rodina, žijeme zo sociálnych dávok, a preto skúšam požiadať o príspevok na rehabilitácie aj touto cestou. Budem vďačný všetkým, ak ma podporíte v mojej ceste za mojim najväčším snom - postaviťsa na vlastné nohy. Keď sa niekto náhle ocitne v krízovej situácii bez peňazí a podpory, na svet sa pozerá inak, pokornejšie. Pre svoju rodinu si prajem len zdravie a veľmi dúfam, že raz sa opäť budem môcť stať otcom, akého moje dievčatá potrebujú,“ píše Martin v príspevku na stránke Ľudia ľuďom, na ktorej je spustená oficiálna zbierka. Celá rodina si zo všetkého najviac želá to, aby sa Martin postavil na nohy a mohol znovu chodiť. Hoci k tomu vedie dlhá a náročná cesta, všetci sú odhodlaní zabojovať za svoj sen.

Rodinke môžete finančne prispieť a pomôcť tu:

V7N - Martin Čoltko výzva Zdroj: Ludia Ludom