Vilo Rozboril otvorene povedal, po čom Slováci najviac túžia: Tieto slová lámu srdce!

Ruka v ruke s pandemickou krízou Slovensko prevalcovala aj kríza chudoby. A hoci by Vianoce mali byť sviatkami hojnosti a štedrosti, mnohé slovenské rodiny pre neustále sa zvyšujúce ceny či výpadky príjmov nečaká práve idylické obdobie. Preto má moderátor Vilo Rozboril po nakrúcaniach príbehov do Siedmeho neba jasno v tom, o čom Slováci snívajú najviac!

Kým pred pár rokmi ľudia snívali o zážitkoch, o dovolenkách či o stretnutiach so celebritami, v súčasnosti túžia po niečom úplne inom a oveľa prozaickejšom. Zlá ekonomická situácia na Slovensku prehĺbila hranicu chudoby a tisícky ľudí nevie, z čoho vyplatí účty či nakŕmi svoje deti. Na to budú reflektovať aj nové časti Siedmeho neba. Nejdeme rozdávať dovolenky. Ideme sanovať základné životné potrebVy pre rodiny, ktoré sa ocitli v stave núdze. Je fakt smutné prísť do rodiny, kde sa žena stará sama o 5 detí a povie, že mesačne musia vyžiť zo 400 eur a z toho dve tretiny zaplatí za bývanie. Áno, takýmto rodinám budeme pred Vianocami pomáhať,“ povedal moderátor Siedmeho neba Vilo Rozboril.

Približne pred dvomi rokmi tvorcovia Siedmeho neba pozorovali, že mailov, ktoré prosili o pomoc ľuďom v existenčnej kríze výrazne ubudlo. Podľa najnovších štatistík sa však aktuálne až každý šiesty Slovák potýka s chudobou či sociálnym vylúčením.To je 32 rokov po Revolúcii smutná bilancia. A iste, pandémia u ľudí zvýšila pocity neistoty, to počúvame v každom regióne. A zdá sa, že sa tá situácia stále zhoršuje. Vidíme to na počte mailov, v ktorých ľudia opisujú príbehy rodín, ktoré sa ocitli za hranicou chudoby. Príbehov tohto typu nám percentuálne výrazne pribúda. Ľudia netúžia po dovolenkách, ale po zaplatených účtoch za elektrinu a teplo. Snom nie je prilepšiť si. Snom je neschudobnieť ešte viac,“ zhodnotil Rozboril.

Sledujte nové časti Siedmeho neba už v piatok 26. novembra o 20:35 na JOJke!