Vilo Rozboril si nedal servítku pred ústa: TOTO si myslí o tom, čo sa deje na Slovensku!

Na jednej strane sa ľudia dokážu do krvi hádať kvôli úplným banalitám, na druhe strane sa pri krízových situáciách vedia maximálne podržať. Aj tak aktuálne vyzerá naša spoločnosť. Moderátor Siedmeho neba, ktorý sa dlhé roky stretáva s osudom ťažko skúšanými rodinami a ľuďmi, má na to svoj názor!

Celospoločenská situácia na Slovensku akosi z týždňa na týždeň hustne. Neočkovaní verzus očkovaní, koalícia verzus opozícia, podporovatelia protipandemických opatrení verzus tí, čo ich nerešpektujú, nenávistné komentáre na sociálnych sieťach či verejný lynč. Pod vplyvom tohto všetkého by sa až chvíľami mohlo zdať, že empatia a ľudskosť sa z ľudí po takmer dvoch rokoch pandémie kamsi stratili. Potom ale príde zbierka pre niekoho ťažko chorého či sociálne vylúčeného a Slováci sú schopní v krátkej chvíli vyzbierať tisícky eur. Dôkazom je aj relácia V siedmom nebi, ktorá pomáha osudom ťažko skúšaným rodinám. Obdarovaným sa naši diváci aj po odvysielaní snažia pomôcť ako vedia, a to je neklamným znakom toho, že ľudia v sebe dobro naozaj majú. Pre mňa je Siedme nebo vždy dotyk s esenciálnou ľudskosťou. Pretože to, že sa ti stanú nejaké životné tragédie, to znamená to, že ty sa zbavíš akýchkoľvek afektov, póz a zostaneš len ty. Úplne obnažený a tá tvoja ľudskosť. A ja sa naozaj V siedmom nebi stretávam s esenciálnou ľudskosťou a ďakujem Bohu za to,“ povedal moderátor Vilo Rozboril.

Zároveň si myslí, že namiesto riešenia nepodstatných záležitostí by sme sa mali sústrediť na to, čo si našu pozornosť naozaj zaslúži. „Nech si v akejkoľvek bubline, tak výsledkom je, že ľudia nie sú ochotní nieže dohodnúť sa. Ale ani počúvať. Nadávajú si. A zrazu prídeš do takejto rodiny a zistíš, že oni kašlú na tieto blbosti a mediálne prestrelky. Lebo oni musia riešiť svoj ťažký životný údel a nemajú čas, pomyslenie a energiu na to, aby riešili úplné hovadiny. Vtedy si vždy človek nanovo uvedomí, že to sú blbosti, čo my riešime. Ľudia, zastavme sa, nebláznime. Pozrite si to Siedme nebo a zistíte, čo sú naozajstné problémy. Nie to, čo my tu riešime...“ dodal.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi opäť v piatok o 20:35 na JOJke!