Sny, ktoré prichádzajú do Siedmeho neba, hovoria jasne: TOTO trápi väčšinu Slovákov!

Jubilejná 10. séria Siedmeho neba bude okrem iného zaujímavá aj tým, že sa v nej po pár rokoch zapoja do akcie pomoci aj politici. Čo tvorcov viedlo k tomuto kroku?

Dalo by sa povedať, že pre infláciu a pre energetickú krízu sa na Slovensku väčšine ľudí nežije práve najlepšie. Svedčia o tom aj maily, ktoré už niekoľko mesiacov prichádzajú tvorcom relácie V siedmom nebi. „Ľudia sú úplne zúfalí. Nevedia, z čoho budú platiť energie, nevedia, čím budú kúriť. Akoby prichádzali o základné pocity životných istôt. Ergo, prichádzajú o základný pocit bazálnej životnej dôstojnosti. Článok 19 Ústavy Slovenskej republiky hovorí, že každý občan Slovenskej republiky má nárok a právo na dôstojný život. Mnohí ľudia majú pocit, že ich Ústava obchádza. Že nemôžu žiť dôstojný život a nemôžu si za to sami,“ povedal pre joj.sk moderátor Vilo Rozboril.

Keďže úpenlivých prosieb o pomoc so zabezpečením základných potrieb prichádzalo do Siedmeho neba naozaj veľmi veľa, tvorcovia sa rozhodli, že oslovia politikov. Koniec koncov, viacerí ľudia na túto možnosť priamo poukazovali. „Povedali: Nech prídu a zafinancujú pomoc. Nech sa prezlečú do montérok, nech sa ukážu. A ja som rád, že sa to stretlo s dobrou odozvou. V každom Siedmom nebi budeme môcť predstaviť pomoc jedného politika. Nech si zamakajú a pomôžu. Ja mám z toho dobrý pocit,“ vysvetlil Vilo.

​Účasť politikov v Siedmom nebi bude zaujímavá nielen pre masívnu finančnú podporu, ktorú jednotlivým rodinám poskytnú. Ale aj preto, lebo budú priamo konfrontovaní s rozhodnutiami, ktoré urobili alebo naopak mohli urobiť.Máme overené, že konfrontácia ľudí, ktorí riadia život krajiny, s tým ako život krajiny v tej najhoršej časti a podobe vyzerá, je veľmi zaujímavý. Aj pre mňa ako pre profesionála a pevne verím, že aj pre diváka. Pretože je iné prijímať zákony a iné je vidieť dôsledky tých zákonov. Iné je hovoriť, že: Prepáčte, nezmestíte sa do tabuľky, iné je vidieť tú pani osobne a čeliť tomu, že to pre ňu znamená fatálny problém. A to a túto sezónu bude diať,“ povedal producent a režisér Peter Núñez.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!