Peter Pellegrini prehovoril o manuálnej robote v Siedmom nebi: TOTO si pri nej uvedomil!

V jubilejnej 100. časti obľúbeného Siedmeho neba, ktorá bola zároveň aj úvodná v okrúhlej 10. sérii, sa v akcii pomoci predstavil aj politik Peter Pellegrini. Nielenže rodine v ťažkej situácii pomohol finančne, ale obliekol si na seba aj montérky a pridal ruku k dielu. Čo si pri tom uvedomil?

V nedeľňajšom vydaní obľúbeného Siedmeho neba sme spoznali aj statočného Mária. Je to muž v najlepších rokoch, no už stihol zažiť toľko bolesti, akoby prežil niekoľko životov. Zmierniť jeho trápenie mu rozhodne nepomohol ani štát. Po tom, čo sa horko-ťažko dostal k schodolezu, aby mohol v paneláku bez výťahu vôbec vyjsť na ulicu, dostal od úradov ďalšiu facku. Neschválili mu žiadosť o výstavbu bezbariérovej kúpeľne. Nuž, a práve s tým mu pomohlo Siedme nebo v spolupráci s politikom Petrom Pellegrinim. „Niekoľko rokov si uvedomujem, že v oblasti starostlivosti alebo pomoci rodinám, ktoré majú v rodine zdravotne ťažko postihnuté dieťatko alebo aj dospelého človeka, tá pomoc je nedostatočná. Respektíve, tie predpisy sú tak kostrbaté, tak náročné, že tým ľuďom viac komplikujú život, ako im pomáhajú. Nechcel som sa pred tou skutočnosťou skrývať. Práve naopak, chcel som jej čeliť tvárou v tvár a priznať, že sme za posledné roky neurobili pre týchto ľudí to, čo sme mohli urobiť,“ povedal Pellegrini pre joj.sk.

V7N - Mario s rodinou, Pellegrini a Vilo Zdroj: TV JOJ

​Ako je však možné, že politici majú tú moc meniť zákony a tak ľuďom pomáhať, no nedeje sa to v takej miere, ako by si spoločnosť zaslúžila? To určite zaujíma nejedného Slováka. „Mám pocit, že politici, ale aj väčšinová spoločnosť až tak netlačí na veci, lebo má pocit, že sa jej to netýka. Že sú to síce osudy, vidí ich v televízii, ale je to niekde vzdialené. Práve preto sa treba s takýmito ľuďmi stretnúť, počúvať ich a človeku veľmi rýchlo dôjde, čo je dôležité v živote a čo nie je dôležité,“ myslí si politik.

V7N - Pellegrini na prerabke Zdroj: TV JOJ

​Pellegrini sa pri prerábke kúpeľne zapojil aj do manuálnej roboty. Jeho nasadenie bolo tak veľké, že až zapiekol zbíjačku. Ako sám hovorí, nevie si predstaviť, že by nepriložil ruku k dielu. „Hanbil by som sa sám pred sebou, keby som to urobil iba kvôli kamerám. Preto som tam poctivo chodil. Majster Janko nemal so mnou zľutovanie a musel som robiť to, čo mi povedal. Niektoré veci som už predtým robil, takže neboli pre mňa úplne nové. Mnoho remeselných zručností som sa zúčastnil počas tejto prerábky a bola to pre mňa veľká škola. Opätovne som si uvedomil, že remeslo je náročná záležitosť. Má zlaté dno, dobrých remeselníkov je málo. Je to ťažká robota a treba si remeselníkov vážiť,“ dodal.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!