Dag Palovič prezradil svoj recept na šťastie: TAKTO sa zbavíte smútku, hnevu a negativity!

Bývalý moderátor mal v lete hrôzostrašnú autonehodu, po ktorej bol v kritickom stave. Mal niekoľko vážnych zranení, pričom v deň nehody mu museli amputovať nohu. Napriek tomu, ako sám hovorí, za celý ten čas nezažil ani jeden negatívny deň, počas ktorého by sa ľutoval. Ako je to vôbec možné?

Dag Palovič mal po zrážke rozlámané rameno, fraktúru lebky, krvácanie do mozgu, zakrvácané pľúca, polámaný hrudný stavec a rozdrvenú ľavú nohu. Tú mu museli okamžite amputovať ešte v deň nehody. Napriek tomu, že si prešiel naozaj peklom, ani na moment sa neľutoval, ani sa nesťažoval. Dokonca voči vinníkovi autonehody necítil hnev či nenávisť. Ako sám tvrdí, nohu mu to naspäť nevráti. Človek, ktorý nehodu spôsobil, sa mu po 7 týždňoch od autonehody ozval s veľkými výčitkami svedomia. Dag ho však upokojoval a ubezpečoval, že sa na neho nehnevá.

Všetko čo sa mu stalo, berie ako súčasť svojej životnej cesty. „Ja som tie diagnózy prijímal tak, ako prichádzali. Zhruba jedna, dve týždenne. Ja som na úvod vedel len to, že som mal nehodu a som v nemocnici. Nevedel som nič viac, bol som v ťažkej pohode. Z nejakého uhla pohľadu je tá cesta ťažká, dramatická, nešťastná, plná utrpenia a smútku. Z nejakého uhla pohľadu je to skúsenosť, ktorá sa mi udiala. Prijal som každý fakt, ktorý nezmením. Môžem úprimne od srdca garantovať, že som nemal ani jeden náznak negativity, hnevu, smútku, depresie,“ povedal bývalý moderátor pre joj.sk.

V7N - Vilo a Dag Zdroj: archív V.R.

Ako je však vôbec možné, že ostal optimisticky naladený aj napriek tomu, čo sa mu stalo? Receptom na zvládnutie akejkoľvek traumy či negatívnej udalosti je podľa neho uchopenie myšlienok, ktoré v hlave máme, do vlastných rúk. „Dá sa to trénovať na maličkostiach. Ja som to dlhé roky trénoval na počasí, na ľuďoch okolo mňa, na situáciách. Niekedy som ubehol, to je v poriadku. Ale robil som to vedome, vnímavo. Naučil som sa reagovať prospešne pre mňa a nie deštruktívne. Väčšinou, keď človek reaguje podľa prvej myšlienky, prvej emócie, ktorá je negatívna, ten celý ďalší postup je len polievanie tej myšlienky. Jej budovanie v sebe a teda budovanie negativity,“ vysvetlil Dag. Celý rozhovor nájdete vo videu HORE!

Sledujte obľúbenú reláciu V siedmom nebi opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!