Filípek zo Siedmeho neba bude nadšením celý bez seba: Pozrite, aká úžasná vec ho čaká!

V nedeľňajšej časti obľúbenej relácie V siedmom nebi sme spoznali fantastického frajera Filípka, ktorý si okamžite získal srdcia všetkých divákov. Okrem vodoinštalatérskych prác miluje aj Kollárovcov a práve tých si bude môcť užiť dosýtosti vďaka daru, ktorý dostal!

Filípek sa narodil s diagnózou achondroplázia, ktorej sa ľudovo hovorí trpasličí vzrast. Pri tejto vrodenej chorobe ide o to, že človek s pribúdajúcim vekom nerastie, ale ostáva pri výške malého dieťaťa. S tým sú spojené aj mnohé iné diagnózy a tak s ním musia rodičia navštevovať až 13 rôznych ambulancií. Neurológia, ortopédia, endokrinológia, vývojová psychomotorika, rehabilitácie, ušné či kardiológia. Taktiež máva pre zúžený hrudník časté respiračné problémy. Jeho hlava však funguje ako dokonalý, absolútne nadupaný počítač. Filípek je nadpriemerne inteligentný a hoci ešte nevie čítať, vie naspamäť takmer všetky vlajky sveta a bez problémov sa orientuje aj na mape. Navyše, jeho najväčším hobby sú vodoinštalatérske práce. Jeho zručnosti preverilo aj Siedme nebo a naozaj lukratívny prvý vážny klient – člen kapely Kollárovci, ktorých Filípek miluje.

V7N - Filipek a Kollarovci Zdroj: TV JOJ

A práve svoju obľúbenú skupinu si bude môcť dosýtosti užiť počas týždenného pobytu v liečebných kúpeľoch Červený Kláštor Smerdžonka, ktorý bude načasovaný na Stretnutie Goralov v Pieninách. Muzikanti sú tam vtedy celý týždeň, takže Filípek bude vo svojom živle.S Kollárovcami spolupracujeme už osem ročníkov Stretnutia Goralov v Pieninách. Dozvedeli sme sa o ňom v deň, keď sme chystali všetky prípravy. Keď sme sa dozvedeli, aký má problém a ako má rád Kollárovcov, tak sme toho chceli byť súčasťou,“ vysvetlila hovorkyňa Kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka Helena Korčáková. Navyše, Filipko má záľubu, že chce všetko opravovať, tak sme chceli, aby bol toho súčasťou. Môže prísť s celou rodinkou, využívať naše služby, náš wellnes aj aktivity v okolí,“ doplnila Korčáková. Tento dar je však spojením príjemného s užitočným. V liečebných kúpeľoch totiž poskytujú procedúry zameriavajúce sa na pohybové či dýchacie choroby, čo rozhodne prospeje aj Filípkovmu zdraviu.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!