Siedme nebo sa čoskoro vráti na JOJku: Sny ľudí hovoria o situácii na Slovensku jasne!

Obľúbená relácia V siedmom nebi sa na JOJku opäť vráti v sviatočnom predvianočnom období. Znovu bude plniť sny ľuďom, ktorí potrebujú podať pomocnú ruku, pretože sami si pomôcť nedokážu. Príbehy, ktoré tvorcovia od ľudí dostávajú však hovoria jasnou rečou. Na Slovensku sa nežije dobre...

Najprv to bola pandémia koronavírusu, potom vojna na Ukrajine a aj v dôsledku toho všetkého inflácia vystrelila, začalo sa zdražovanie a k tomu sa pridružila energetická kríza. To všetko sú dôvody, pre ktoré sa mnohým ľuďom na Slovensku nežije práve najlepšie. Lakmusovým papierikom sociálnej situácie v našej krajine sú podľa Vila Rozborila maily, ktoré tvorcom relácie V siedmom nebi prichádzajú. "Znovu si uvedomujem, že ľudia sú takí zneistení. Veľa ľudí chudobnie alebo cítia, že chudoba na nich prichádza a nevidia veľké možnosti, ako sa v tom zorientovať. Mnohí sa v tom začínajú topiť. Mám pocit, že sa znovu sociálna situácia na Slovensku rozkolísala. Nie dobrým smerom," povedal pre joj.sk.

Podľa slov moderátora sa sny ľudí pohybujú v sínusoidách. Sú obdobia, keď prosia o pomoc s ťažkými existenčnými problémami a sú obdobia, keď chcú zažiť niečo výnimočné a niekoho potešiť pekným výletom. "V rámci relácie sme zažili obdobia, že ľudia písali bezstarostnejšie veci, povedzme, také zážitkové veci. To bol pre mňa jasný indikátor, že sa akoby trošku lepšie začínalo žiť na Slovensku. Potom boli horšie obdobia, potom sa to zase trošku vylepšilo...to vieme podľa toho, či píšu o zážitkových snoch alebo píšu sny s prosbou o pomoc. Že nevedia, ako ďalej, nevedia, čo s tým, nemá im kto pomôcť alebo nechce. Ale robíme pekné príbehy, tak som spokojný," doplnil Vilo s úsmevom.