Splnený sen pre "palčeka" Jakuba: Vytúžené stretnutie s Čekym bude bláznivá jazda!

V Prievidzi žije Jakub, ktorý sa narodil s diagnózou achondroplázia. Ide o dedičnú genetickú poruchu spôsobujúcu, že ľudia s ňou majú trpasličí vzrast. Zo svojho hendikepu si však ťažkú hlavu nerobí. Energiu investuje do hudby, ktorá je jeho život.

Na Slovensku si ľudia s achondropláziou hovoria "palčekovia". Medzi nich patrí i Jakub so svojím otcom. Ten bol podľa svojich slov neskutočne hrdý, keď sa mu syn narodil. "Susedia sa doteraz smejú, že ja som chodil s kočíkom ako páv. Že namyslenejšieho otecka nebolo," povedal so smiechom. Hoci ich diagnóza je v mnohých smeroch hendikepom, chlapec si z toho ťažkú hlavu nerobí. Ani z posmeškov, ktorým zvykne čeliť. "Ja som vedený odmalička k tomu, že...veď aj oco je tiež postihnutý. Samozrejme, boli aj výsmešky, ale ja to beriem tak, že im aspoň urobím radosť. Že to každý deň nevidia," usmial sa Jakub, ktorý svoju energiu investuje do muziky.

V7N - palcek Jakub Zdroj: TV JOJ

Keďže je multiinštrumentalista, nie je prekvapením, že jeho najväčším idolom je ďalší multiinštrumentalista. A s tým sa aj stretne! "Jakub je palček a aj jeho otec je palček. To znamená, ľudia trpasličieho vzrastu. Ale nehovoríme im trpaslíci, ale palčekovia. Minulý rok sme už takto mali Filípka, diváci si ho určite pamätajú. Kubo miluje muziku. Hrá na bicie, neviem, na čo všetko. Susedia musia mať veľké pochopenie. Keďže je multiinštrumentalista, tak jeho idolom je iný slovenský multiinštrumentalista, ktorého špeciálne diváci JOJky poznajú - Čeky. Takže, chalan zažije deň s Čekym v Košiciach. A to musím povedať, že je rokenrol. Čeky nezostane nič dlžný svojej povesti neriadenej strely. Zároveň si myslím, že Kubovi pomôže naštartovať do budúcna celkom sľubnú hudobnú kariéru," povedal príbehu moderátor Vilo Rozboril.

V7N - palcek Jakub Zdroj: TV JOJ


Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v sobotu o 20:40 na JOJke!