Onkopacientka Martina prišla o muža aj o strechu nad hlavou: Siedme nebo jej zmení život!

V obci Jasov na východnom Slovensku žije mama Martina so svojou dcérkou Vanesou, ktoré sú osudom ťažko skúšané. Ocitli sa v Sociálnom dome svätého Norberta, kde našli strechu nad hlavou po tragických udalostiach v ich rodine.

Martina je od svojich 27 rokov onkologická pacientka. Má za sebou už dve náročné operácie hrubého čreva, pri ktorých jej časť z neho museli pre zhubný nádor odstraňovať. "Keď som bola u doktorky, spýtali sa ma, či mám deti. Povedala som, že áno, dvojročné. Spýtala som sa, prečo. Povedali mi: Buďte rada, že ste ju stihli. Vtedy mi zistili, že mám nádor veľký ako pingpongová loptička," povie v Siedmom nebi. Okrem toho jej našli v nohách nálezy neznámeho pôvodu. Život mladej ženy sa navyše skomplikoval minulý rok, keď zrazu spadla na nohy a odvtedy sa už postaviť nedokáže.

V7N - Byvanie pre Martinu Zdroj: TV JOJ

Oporou bol pre ňu jej milovaný manžel Peter, ktorý sa podľa jej slov vždy snažil, aby jeho dievčatám nič nechýbalo. Svoju lásku si totiž museli v rodine vybojovať. "Tak som ho ľúbila, že som sa ho nevzdala, aj keď rodina bola proti tomu. On bol bača a im sa to nepáčilo, že taký obyčajný chlap. Ale ja som povedala: Ja s ním žijem, ja s ním raz budem mať deti, takže s ním žiť budem. Ja nikoho počúvať nebudem," zaspomínala si Martina so slzami v očiach.

V7N - Byvanie pre Martinu Zdroj: TV JOJ

Ich neľahký život sa však tento rok v apríli zmenil na hotovú tragédiu. "Išiel ráno do práce, maľoval strop na rebríku a dostal epileptický záchvat. Bol v dome sám, spadol a prasknutá lebka. Na mieste mŕtvy, susedia do našli. Veľmi to bolí a stále to bude bolieť. Stále na neho myslím. Nie je deň, čo si na neho nespomenieme," opísala najťažšie chvíle svojho života s plačom. Martina ostala po mužovej smrti sama s Vaneskou, bojujúca s vážnymi zdravotnými problémami a vo veľkej finančnej tiesni. Z príjmu, ktorý dostáva, si totiž nemôže dovoliť zaplatiť nájomné a tak nešťastná matka s dcérou prišli o strechu nad hlavou. Vďaka dobrým ľuďom dostali dočasné bývanie v Sociálnom dome svätého Norberta, kde kanceláriu prerobili na provizórnu izbičku. Tam však nemohli ostať večne a Martina popri tom všetkom začala pociťovať strach, čo s nimi bude a kam sa podejú.

V7N - Byvanie pre Martinu Zdroj: TV JOJ

​Do tejto smutnej situácie vstúpilo Siedme nebo, ktoré Martine a Vaneske zmení život. "Neuveriteľnou zhodou okolností, náhod, telefonátov som im dokázal vybaviť nádherné bývanie za lacný peniaz v Kežmarku. To je príbeh, ktorý je dôkazom toho, že tu nerobíme radosť na chvíľu a zajtra po vysielaní už bude všetko inak. Nie, im to bývanie zostane na celý život. Tejto dvojici sme zmenili život," vysvetlil moderátor Vilo Rozboril.



Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!