Jar 2015 - novinky na JOJke

Rok 2015 na JOJke: Evelyn dostane vlastný seriál, Andy Kraus prichádza so sitcomom a vráti sa Talent!

Prinášame prehľad všetkých TV noviniek.

Ešte je len november, no tu v televízii sa už horlivo pripravujeme na príchod ďalšej televíznej sezóny. V printových médiách aj na internete sa objavujú prvé informácie o projektoch, ktoré uvidíte na obrazovkách televízie JOJ v roku 2015, no my vám prinášame kompletný prehľad všetkých noviniek a už na úvod vám môžeme sľúbiť, že dostanete ešte viac seriálov, humoru, emócii a aj viac veľkolepých šou! Prečítajte si, čo vás čaká a neminie v roku 2015, nech ste sa narodili v akomkoľvek znamení:

Česko Slovensko má talent
Najúspešnejšia talentová šou v Česku aj na Slovensku sa po jednoročnej pauze vráti na obrazovky JOJky aj Primy s piatou sériou. Tešiť sa môžete na fantastickú porotu, tradičné čísla, ktoré neomrzia, ale aj mnoho inovatívnych noviniek v priebehu šou. Predchádzajúce série vyhrali akrobati, tanečník a speváci vážnej hudby, kto to bude tentoraz?

Sladký život
Túto reality šou budú poznať najmä slovenskí občania maďarskej národnosti – pod názvom Édes élet (doslovne preložené ako Sladký život) ju uvádza maďarská televízia. Slovenským divákom bude zo všetkého najviac pripomínať asi šou Geissenovci , v ktorej ste mohli sledovať život milionárskej rodiny z Nemecka. V Sladkom živote však nahliadneme do súkromia našich celebrít. Zažijete ich v bežných situáciách, no dostanú sa aj do netradičnejších okolností. Mená hviezd vám zatiaľ neprezradíme, no sľubujeme, že to budú ľudia populárni aj vami neznášaní, kontroverzní a obdivovaní.

Rok koňa
Seriál z pera kreatívnej producentky Danice Halákovej sa zatiaľ nakrúca pod pracovným názvom Rok koňa, ktorý momentálne nie je oficiálne potvrdený, no po zhliadnutí prvých epizód vám vieme potvrdiť, že pôjde o jeden z najväčších, najdramatickejších a hlavne najvýpravnejších projektov na poli pôvodnej seriálovej tvorby. Čakajú na vás skvelí overení herci ako Leopold Haverl, Anna Javorková, Ivan Romančík, Pavel Višňovský a aj menej známe tváre ako napríklad mladučká herečka Monika Šagátová.

Dvojičky
Autor úspešných seriálov Panelák, Keby bolo keby, Pod povrchom alebo Kutyil sro prichádza s novým projektom. Momentálne pilne pracuje na scenároch k novému sitcomu a priaznivci jeho tvorby veľmi dobre poznajú jeho bezodný zmysel pre humor. Využíva ho predsa denno-denne aj v Paneláku. Tentoraz sa sústredí po čase opäť na tradičný komediálny seriál, ktorý sa bude odvíjať od životov dvoch manželských párov. Tentokrát ich základom budú jednovaječné dvojčatá Milan a Adam, jeden je úspešný operný spevák a druhý pedantný farmár, no oboch stvárňuje Sveťo Malachovský, ktorého poznáte ako Imreho z dvojice robotníkov. Okrem neho si Andy do projektu vybral ďalšiu tvár Paneláku: Zuzku Porubjakovú.

Svet podľa Evelyn
Stala sa fenoménom internetu vďaka chorvátskym kunám a bola to iba otázka času, kedy sa objaví na televíznej obrazovke. Ako prvý si ju k sebe pozval humorista Jan Kraus, objavuje sa aj v skečovej šou, no od nového roka dostane vlastný seriál. Ten do jej života prinesie nové postavičky: kaderníčku Alicu, ktorá nedokáže povedať vetu bez zdrobneniny, alebo predavačku vo svadobnom salóne, Barču, ktorá neverí na lásku. V seriáli si okrem „internetového fenoménu“ zahrajú aj Štefan Martinovič, Mirka Dríňová, Barbora Žilecká alebo Jozef Vajda.

Moja mama varí lepšie ako tvoja
Na JOJke uvedieme v roku 2015 hneď niekoľko kuchárskych šou, medzi iným aj súťažnú verziu, v ktorej budú proti sebe súperiť páry v zložení rodič a dieťa. Pointou šou je, že varia len deti a ich rodičia im pritom môžu pomáhať iba verbálne prostredníctvom inštrukcii a dobrých rád. Spolu majú 50 minút na to, aby navarili čo najlepšie jedlo. Šou teda bude nielen o jedle a súťažení, ale aj o rodinnej súdržnosti a občas o rodinných konfliktov.

Fajnšmeker
Thomas Kamenár sa po krátkej pauze vracia na obrazovky televízie JOJ. Tentoraz však nebude súťažiť ako v Páli vám to, ale variť. Presne tak, Thomas prichádza s vlastnou kuchárskou šou. Táto relácia však bude mať aj cestovateľský element: známy moderátor navarí zakaždým z iného mesta a to nielen na Slovensku ale aj v susednom Rakúsku. Šou bude vhodná pre kuchárskych začiatočníkov, ale aj pre ostrieľané gazdinky.

Nová záhrada
Táto šou nadväzuje na úspech jednej z najúspešnejších relácii televízie JOJ, Nové bývanie. Hlavnými protagonistami sú televíznym divákom známi špecialisti – záhradný architekt Martin Čurda a skúsený realizátor záhrad František Laššák. Spolu divákov naučia, ako si prerobiť záhradu, terasu, dvor či ovocný sad. Šou určená nielen pre záhradkárov prinesie tipy a triky na každé ročné obdobie a do záhradky akejkoľvek veľkosti, aj tej balkónovej!

Okrem noviniek vám môžeme sľúbiť, že v roku 2015 bude pokračovať Panelák, vrátia sa obľúbení Profesionáli s ďalšími novinkami, pokračuje šou V siedmom nebi, ktorá si veľmi rýchlo našla dôležité miesto medzi programami JOJky, uvedieme aj ďalší ročník Miss Slovensko, naďalej vám bude variť Gabo Kocák v šou 15 min. kuchár a Nové bývanie hľadať Vlado Voštinár. Nezabúdame ani na fanúšikov Nákupných maniačok, ktoré dostanú čoskoro krátku pauzu, no v novej sezóne sa vrátia s novými časťami. A aká by to už bola štruktúra vysielania televízie JOJ bez Súdnej siene. Samozrejme, aj v premiérach. A najväčšou zmenou asi bude prvá detská televízia v slovenskom jazyku - Rik TV!