Celebrity na soc. sietach

Celebrity, ktoré sledujeme najviac: TOP 10 slovenských kráľov sociálnych sietí!

Prostredníctvom svojich kanálov oslovujú neuveriteľné množstvo ľudí.

Pred pár rokmi platilo, že hlavným nástrojom moci a vplyvu sú peniaze. Doba však pokročila a dostatok finančných prostriedkov už dnes nestačí na to, aby sa verejne známa osoba mohla považovať za vplyvnú. Ruka v ruke s peniazmi kráča moc na sociálnych sieťach. Celebrity totiž vedia, že ľudia na nich žijú mimoriadne aktívne, a preto prostredníctvom nich môžu zasiahnuť poriadnu masu. Veď sa aj hovorí, že kto nie je na Facebooku, akoby ani neexistoval. So svojimi fanúšikmi sa na sociálnych sieťach delia o zážitky z bežného dňa, o novinky zo svojej práce či o fotografie zo súkromia. Prinášame vám rebríček TOP 10 slovenských osobností kraľujúcich na sociálnych sieťach, ktorý vypracoval magazín Forbes. Pri výbere jednotlivých hviezd zohľadňoval, koľko fanúšikov dokopy oslovujú cez vlastné kanály na štyroch kľúčových sieťach – Facebook, Instagram, Youtube a Twitter.

1.Miňo Stoch: Na prvom mieste sa s poriadne veľkým náskokom umiestnil slovenský futbalista s funkciou krídelníka. Spomedzi všetkých sociálnych sietí má najviac fanúšikov na Facebooku a ich ziskom tromfol všetky hviezdy z TOP 10.
Počet fanúšikov: 1,82 mil.

2.Gogoman TV: Mladý chlapec sa doslova zo dňa na deň preslávil na Youtube prostredníctvom svojich vtipných videoblogov, na ktorých všeličo komentuje. Je teda pochopiteľné, že najviac fanúšikov má na svojom youtubovom kanáli. Ich počtom porazil dokonca aj Rytmusa.
Počet fanúšikov: 1,57 mil.

3.Rytmus: Fenomén, rapový kráľ, žijúca legenda. To sú prívlastky, ktoré Rytmus dostáva od svojich verných fanúšikov. Tí na jeho profile na Instagrame a Facebooku pravidelne sledujú, čo má nové, čo pre nich pripravuje a ako žije. Prostredníctvom sociálnych sietí propaguje aj svoju značku tričiek a mikín.
Počet fanúšikov: 1,16 mil.

4.Majk Spirit: Hoci v hudbe pôsobí už dlhé roky, komerčnú slávu dosiahol až po skladbe Ženy treba ľúbiť. Vďaka nej si po mužských fanúšikoch získal aj priazeň ženského publika a pre mnohé z nich sa stal sexsymbolom. Má svoju vlastnú značku tričiek, ktoré tak ako Rytmus propaguje na sociálnych sieťach.
Počet fanúšikov: 1,02 mil.

5.Peter Sagan: Cyklista sa svojimi úspechmi na Tour de France a nezameniteľným humorom nepreslávil len na Slovensku, ale aj v zahraničí. To spôsobilo, že sa do jeho fanúšikovskej základne zaradila ďalšia masa ľudí, ktorá sa neustále zväčšuje. Spomedzi celebrít v TOP 10 má najviac „sledovateľov“ na Twitteri.
Počet fanúšikov: 907 tis.

6.Dominika Cibulková: Napriek tomu, že patrí medzi najlepšie a najbohatšie tenistky na svete, ostala milá, skromná a zábavná. To je dôvod, prečo jej fanúšikovia stále pribúdajú.
Počet fanúšikov: 751 tis.

7.Daniela Hantuchová: Na začiatku kariéry ju mnohí porovnávali s ruskou tenistkou Annou Kurnikovovou. Hoci má krásnu tvár a postavu rovnako ako jej blonďavá kolegyňa, na rozdiel od nej jej to v tenise aj ide. To ju priam predurčuje na úspech.
Počet fanúšikov: 530 tis.

8.Filip Hološko: Rodák z Piešťan pôsobí ako futbalový útočník v tureckom klube Vestel Manisaspor. Keďže je známe, že Turecko si na sociálnych sieťach poriadne „fičí“, nečudujeme sa tomu množstvu odoberateľov.
Počet fanúšikov: 475 tis.

9.Martin Škrteľ: Futbalový obranca má zo všetkých vyššie menovaných prvenstvo na Instagrame, kde má najviac „followerov“.
Počet fanúšikov: 473 tis.

10.Dara Rolins: Kto „lajkuje“ Rytmusa, pravdepodobne „lajkuje“ aj jeho životnú partnerku Daru. Speváčka a módna ikona na svoje profily pravidelne pridáva nové fotky zo svojej práce a rozhodne nešetrí ani zábermi zo svojho súkromia. Na Facebooku má dokonca svoj „blog“ s názvom Život podľa Dary, ktorý vychádza každú nedeľu. Odpovedá v ňom na otázky svojich fanúšikov, popisuje svoj jedálníček, obsah skrine či kozmetickej taštičky a taktiež zverejňuje svoje názory a myšlienky.
Počet fanúšikov: 454 tis.

Na Instagrame je aj televízia JOJ! Kliknite si na náš oficiálny profil, staňte sa našim fanúšikom a budete mať prístup k exkluzívnym záberom zo zákulisia našej televízie či súkromia našich tvárí!

Instagram milujú aj svetové celebrity. Ktoré z nich majú najviac "followerov"?