Najlepší florbalisti sveta ocenili televíznu nadáciu

Čo vám hovorí meno Kim Nilsson? Možno zatiaľ nič, ale to len preto, lebo ešte stále nesledujete florbal. Kim Nilsson je nielen veľmi sympatický Švéd, ale je jedným z najlepších hráčov na svete a spolu so svojím tímom venoval špeciálny darček našej televíznej nadácii.

Ešte pred dvoma rokmi s Nadáciou TV JOJ hralo školskú súťaž sotva 900 žiakov z celého Slovenska. Ale z toho polovica boli už vtedy dievčatá! Zapojenie práve dievčenských tímov je totiž podmienkou zapojenia školy do tejto súťaže. Dnes Nadácia TV JOJ pripravuje školskú súťaž už pre takmer 25 000 žiakov z celého Slovenska a k žiakom druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií sa už pripájajú najmladší žiaci prvého stupňa, študenti stredných škôl a iba nedávno sme zaregistrovali prvú prihlášku z materskej školy! No nie je to úžasné? 

 "Vďaka súťaži floorball SK LIGA podporujeme florbal na školách už po celom Slovensku, vo veľkých i malých mestách, v obciach i mestských častiach, vo veľkých školách aj v tých, ktoré majú úplne malú telocvičňu. Hrať florbal na školskej úrovni alebo len tak pre radosť môžu úplne všetci, dievčatá s rovnakým nadšením ako chlapci. Toto ocenenie z rúk Švédov, najlepšieho florbalového tímu na svete, nás preto neskutočne potešilo," vyjadril sa na margo tejto nezvyčajnej udalosti manažér floorball SK LIGY Ľuboš Sarnovský. "A môcť sa porozprávať o tom, čo na Slovensku robíme, práve s trénerom Hillom Mikaelom, kapitánom Troch koruniek Švédov Johanom Samuelssonom a tiež s najlepším hráčom sveta Kimom Nillssonom je jednoducho obrovský zážitok," dodáva Ľuboš, ktorého po tomto športovom zážitku opäť čaká televízne štúdio TV JOJ a kolegyňa Lucka Barmošová, s ktorou moderuje hlavnú spravodajskú reláciu Noviny.